Kødet er i centrum hos Napa Plaza, og det bliver serveret med stil: Her et overdådigt spyd med grillet kylling, lam og pølse. Foto: Liv Høybye

Anmeldelse af Restaurant Napa

Af Lone Ryg Olsen03-04-2012

Lækkert lam, knasende kylling og smørmør culotte. Napas nye amerikanske grill giver fuld valuta for pengene fredag og lørdag. Medbring hele familien – og den store appetit.

Banegårdspladsen 14
8000Aarhus C
Tlf. 8732 0100

Køkkentype:
Amerikansk restaurant.

Åbningstider:
Mandag-lørdag: 17.00-21.30

Holder De af kød?


Så er der godt nyt fra Napa, restauranten hos Scandic Plaza på Banegårdspladsen. Under overskriften ”American Churrasco Barbeque” har det før så sløjt kørende spisested ramt noget virkelig velfungerende, der oven i købet er et godt tilbud for hele familien.

Churrasco er normalt en sydamerikansk betegnelse for en middag med masser af grillet kød, og dermed sender Napa en hilsen til restauranten Brazil, der tidligere lå i samme lokaler.

Nu har konceptet fået en drejning i regning af Napas amerikanske køkken, så de seks typer kød ledsages af blandt andet baked beans, coleslaw, hjemmelavede fritter og barbecue-sauce med intet mindre end Jack Daniels.

Nu har konceptet fået en drejning i regning af Napas amerikanske køkken, så de seks typer kød ledsages af blandt andet baked beans, coleslaw, hjemmelavede fritter og barbecue-sauce med intet mindre end Jack Daniels.

Så en friteret kugle af fiskefars med krydderurter serveret med en pikant chili-tomatsalsa, og for at sætte trumf på kommer tjeneren til sidst med to hele grillstegte kødstykker, der skæres for ved bordet: Nakkekam og en langtidsgrillet culotte, der er smørmør og drivende saftig.

Værsgo at blande


Der er alt det kød, gæsterne kan spise, og tilbehøret genfyldes efter behov. Til 249 kr. og halv pris for børn er det et røverkøb, der pt. imidlertid kun er disponibelt fredag og lørdag. Alle dage er der desuden Napas almindelige amerikanske køkken med bøf, burger osv.

Under vores besøg prøvede vi en forret og to desserter fra det almindelige menukort. En udmærket portion kammuslinger med marineret æble, en ret dyr isanretning (knickerbocker glory) og en festlig børnedessert, der bestod af mange enheder: Først en portion vaniljeis med lidt frugt, så et fad med mængder af forskellige drys fra marengs til nødder og til sidst en kande med chokoladesauce.

Til eventuelt medbragte børn er den dessert til 39 kr. sammen med barbecue til halv pris en løsning med både kvalitet og økonomi, men for små gæster med mindre appetit er der også en del andre tiltalende hovedretter på børnekortet.

Hotelrestaurant


Til de voksne er der sammen med den amerikanske barbecue tilbud om tre tapas til 100 kr., og igen er der tale om masser af mad for pengene. Den ene tapas var et glas med anderillette, der i sig selv var en hel ret, sammen med lidt agurkesalat. Den anden tapas bestod af en skive grillet brød med en hel, lille marineret gedeost og en portion salsa af peberfrugt og tomat.

Ved siden af en fad med den tredje tapas: Friterede jordskokker med hvidløgsmayonnaise. Sådan en anretning kan to til tre personer sagtens dele, i hvert fald hvis de skal have den store kødservering bagefter. Og skulle nogen have en smule plads tilbage til dessert, er der tilbud om en hot fudge sundae til 49 kr.

Det lille vin- og ølkort har enkelte amerikanske islæt, men ellers virker det ikke, som om det er et højt prioriteret område for restauranten. Et glas Zinfandel koster 60 kr., og der bliver skænket generøst op. Koldt vand er uden ekstra beregning og leveres i kander med Scandiclåg.

Napa er, uanset køkkenets synlige ambitioner, en hotelrestaurant. Det bliver let en upersonlig oplevelse med hotelgæster, der trækker ind og ud af restauranten med kuffert på hjul, og et toilet, der kræver nøglekort og en tur gennem receptionen ned i kælderen til fitnessrum og skopudser.

Svært at finde bedre


Også indretningsmæssigt deler Napa skæbne med hotellet, hvilket vil sige masser af lys marmor.

Det amerikanske islæt skal fotos fra USA sørge for, hvilket sjovt nok vil sige billeder fra New York og San Francisco nærmere end fra vinområdet, som restauranten er opkaldt efter.

Beliggenheden kan ikke være mere central – lige om hjørnet fra Banegårdspladsen med udgang til Park Allé – men hyggefaktoren er ikke så høj. Måske også fordi der selv ikke en lørdag aften er ret mange gæster.

Med den nye amerikanske barbecue har Napa fortjent bedre. Kødelskere vil have svært ved at finde et bedre tilbud, og på den baggrund er der fire stjerner til stedet. Husk blot: Det er lige nu kun fredag og lørdag, Napa byder på barbecue.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Nyhedsbrev

Modtag de nyeste anmeldelser, nyheder og artikler om vin, opskrifter og meget andet.