Klar, parat, spis. Prisen er attraktionen på buffetrestauranten Valhalla. Fotos: Ditte Lysgaard Holm

Anmeldelse af Restaurant Valhalla

Af Lone Ryg Olsen

Spis og drik, hvad du vil i en time til få kroner. Buffet-restauranten Valhalla er billig, men pris og kvalitet hænger sammen.

Åboulevarden 35
8000Aarhus C

2out of6

Køkkentype:
Buffetrestaurant.

Åbningstider:
Mandag-lørdag fra kl. 11.30
Søndag fra kl. 10.

En buffet har det med at appellere til vores laveste instinkter.

Selv den mådeholdne føler sig kaldet til at fylde tallerkenen til randen med af en glad blanding af hvad som helst, så vi er sikre på at smage det hele, inden naboen har tømt fadet.

Tilsæt tidsbegrænsning for hvor længe vi må skrabe til os, og grådigheden får en ekstra tand.

Sådan er betingelserne på Restaurant Valhalla. Det er en buffetrestaurant, hvor man betaler alt efter, hvor længe man vil forsyne sig frit med mad og drikkevarer. Prisen begynder ved 59 kr. for frokost uden drikkevarer på en hverdag og stiger frem mod weekenden, hvor en time med drikkevarer står i 198 kr.

Med en effektiv indsats er det altså muligt at både spise og drikke sig i hegnet for ret få kroner, og det endda på en central adresse mellem Strøget og Vadestedet.

Så er man en fattig studerende på vej i byen, deltager i en polterabend eller udhungret børnefamilie, er Restaurant Valhalla indlysende et tilbud med appel. Problemet er, at man får, hvad man betaler for: Kedelig mad med få højdepunkter, tynd fadøl og billig vin.

Gæster i joggingtøj

Under vores besøg en tirsdag aften var det dog nok til at tiltrække flere selskaber af unge, mange i joggingtøj, et par familier og et hold tyske turister.

Stemningen i det mørke lokale under Clemens Bro var afdæmpet – vi var samlet for at få noget mad, og tiden blev ikke spildt med snak.

Første stop var baren med haner med fadøl, hvid- og rødvin og sodavand samt kander med postevand. Vi testede det hele og kan anbefale den rimelige rødvin frem for den vandede hvidvin, og postevand frem for sodavand.

Næste stop var forretsbuffeten med ca. 25 enheder fra marinerede oliven og hvidløg til salater og alt godt fra havet i form af krebs, rejer og muslinger med meget lidt smag. Nogle af retterne var bestemt acceptable, men generelt hang en fornemmelse af noget præfabrikeret over fadene.

Kød til tiden

Hovedretterne var nok Valhallas stærkeste side, ikke mindst fordi der var en del kød at vælge imellem. Netop kødet er noget, som billige buffetrestauranter normalt holder på et minimum, fordi det er en dyr råvare. Men på Valhalla var der både oksesteg, kalkunbryst, nakkekam og solide farsboller.

Nakkekammen, der muligvis var sprængt, var klart bedst, både saftig og smagfuld. Kalkunen var til gengæld knastør, mens kvaliteten af oksekødet – vist nok inderlår – afhang meget af, hvornår man kom til fadet.

Gode grøntsager

De rutinerede gæster stod klar om de store stålbakker, da de friske stege kom ind fra køkkenet, og hamstrede de gode stykker. Så måtte vi andre nøjes med de grå og senede skiver.

De gode små kartofler og de fede flødekartofler var der til gengæld rigeligt af, og de bagte grønsager (blomkål, broccoli, blegselleri, porre med videre) var ikke så ringe. Saucerne gik fra en ondartet version af whiskysauce til en tyk, men mere spiselig bearnaise.

Desserten var den mest ydmyge, man kan tænke sig: en softicemaskine med nogle forskellige typer købesauce og drys til. Og hvis ikke uret havde været ved at rinde ud for os, havde vi kunnet nyde både kaffe og te til den sidste ret.

Mytologien holder

Det var interessant at opleve, hvor fokuserede vi blev på tiden og på ikke at skulle bekoste ekstra time, selv om prisforskellen mellem én og to timer blot var 45 kr. pr. person. Om ikke andet var det en meget effektiv bespisning.

For nogen vil det være en kvalitet i sig selv, men som restaurantoplevelse er vi klart i den nedre ende. Madens højst svingende niveau, den tilfældig betjening og cafeteriestemningen betyder, at vi ikke kan komme over to stjerner.

Buffetelskere kan finde andre tilbud, hvor der både er mere charme og særpræg, men ét må vi give Valhalla: Her er virkelig meget kød til prisen. Ganske passende for en restaurant opkaldt efter den engelske betegnelse for det sted i den nordiske mytologi, Valhal, hvor afdøde krigere samles for at spise og drikke i stride strømme efter at være faldet i kamp i det jordiske liv.

Den mytologi kan Valhalla i hvert fald leve op til, og der skal nok findes en moderne viking, for hvem restauranten er lig med paradis.

For andre er der bedre bud i den billige ende.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce

Annonce