Tjener Anne Sofie Alvad i Madklubben i Tivoli. Her spiser man god og solid dansk mad til fornuftige penge. Fotos: Helle Arensbak

Anmeldelse af Madklubben I Tivoli

Af Jesper Stein Larsen26-05-2011

Madklubben står i år for Tivolis største restaurant, og bortset fra småfejl, klarer de det godt.

Vesterbrogade 3
1264København K
Tlf. 33750755

Køkkentype
Restaurant med dansk køkken.

Restaurantimperiet Madklubben, som i forvejen har fire velfungerende spisesteder spredt rundt i København, har sat ambitionen en tak i vejret og er åbnet i Tivoli. I Ketchups og før det Divan 1's gamle lokaler står Madklubben for forlystelseshavens suverænt største spisested med plads til over 500 mennesker. Og det kræver et vist mod, for i Tivoli spiser mange af lyst og impuls - det vil sige uden bordbestilling - og er der noget, Madklubben har lagt deres spisekoncept an på, så er det netop faste seatings, som man kalder det fænomen, at der klemmes flere forudbestilte hold ind på samme aften i et stramt tidskoncept.

Det går ikke i Tivoli. Vores ualmindeligt behagelige og charmerende tjener, som havde arbejdet i Madklubbens fire andre etablissementer, lagde da heller ikke skul på, at Tivolieventyret er med en vis kriller i maven, som vi sagde i min barndom, når noget blev imødeset med lige dele spænding og nervøsitet.

Dansk mad


Menukortet holder den danske madtradition i hævd; ikke det nye nordiske køkken, men stribevis af gamle klassikere, der minder om dengang, dugen var strøget i kolonihaven, og mormor stod i køkkenet. Sommersalat, rejemadder, frikassé, kalvespidsbryst, stegt rødspætte, kylling med agurkesalat og citronfromage. Priserne er som altid lave: en ret for 100 kr. og 50 kr. oveni pr. efterfølgende ret, så fire retter koster 250 kroner - der er dog tillæg på enkelte af de mere eksklusive med fisk og kød.

Vi fik først et brød fyldt med små fine og velsmagende rømørejer, lidt sprøde salatblade og mayonnaise; fint indhold, men brødet var helt kønsløst og tørt, måske som på mormors tid, men der er bagt fine ting siden, så her kan man i hvert fald godt hæve overliggeren. Den forret kostede 100 kr. ekstra på grund af rejerne. Det betyder på min kugleramme, at man betaler 150 kr. for en rejemad, og det er altså for meget. En spytklat væk - ovre i Grøften - koster den 115 kr.

Vore to andre forretter var en terrin af kalv fra Grambogaard, lidt for tør, og en meget velsmagende laks med peberrod, agurk, vag-telæg og stenbiderrogn - den kostede 50 kr. ekstra, og det har jeg til gengæld intet at udsætte på.

Børnene er der tænkt på, og vores fireårige fik fine kyllingelår med det nyeste fænomen i misforstået madlyrik ”knuste kartofler”, som også ledsagede vore hovedretter. Ja, undskyld, hvis jeg lyder som en gammel sur mand, men både jeg og poden vil helst have den rene vare, og skal de tæskes i stykker, så lav dog rigtig kartoffelmos ud af dem.

Den store herreret

Jeg gik om bord i herreanretningen med titlen ”den helt store bøf”, en gigantisk udskæring af højreb, som ingen går sultne fra, velstegt rosa, som jeg bad om, med en fin rødvinssauce og løg og tomater. Min medspiser fik en klassisk kalvespidsbryst med peberrodssovs, kødet var saftigt rosamørt, sovsen havde bid og fylde.

Desserterne var trifli med rabarber og råcreme, chokolademousse med karamel og hasselnødder og citronfromage med flødeskum. Vi delte alle tre, chokolademoussen stak ud som et niveau højere end resten, trif-lien var ram rent i den danske tradition som en af de klassikere, der ligger lige uden for suppe-, steg- og is-repertoiret, mens citronfromagen var lidt kedelig og manglede syrlighed.

På vinsiden kan man vælge mellem tre kategorier, hvad angår kvalitet og pris: god, bedre og Tivolivine. Det er kun de første, som fås glasvis, og de er ikke så ringe. Jeg drak et glas AN/2 2008 fra Mallorca, et fint og let krydret akkompagnement til bøffen, men der er mulighed for at svinge sig højere op flaskevis uden at blive ruineret.

Charmen er der

Mormorkøkkenet har sin egen charme, men man kunne nu godt overveje, om den klassiske tradition ikke skulle vige en smule for nogle af de mere moderne indslag, som man tidligere har fundet på kortet på kædens andre restauranter.

Undertegnede har før anmeldt både Madklubbens moderrestaurant og deres italienske bistro Tony's til fire stjerner, men nøjes denne gang med tre af de store. Madklubben Tivoli serverer god mad til rimelige priser, men der var flere små svipsere, som trækker ned.

Leveret af Jyllands-Posten

Jeg søger
Hvor

Konkurrence

Billige restauranter

Nyhedsbrev

Modtag de nyeste anmeldelser, nyheder og artikler om vin, opskrifter og meget andet.