Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Så er der dækket op i hyggelige, lavloftede lokaler, og Christina Thomsen er klar til at tage imod gæsterne. Foto: Gorm Olesen

Anmeldelse af Ho Kro

Af

På Ho Kro behøver man ikke at ofre en formue på en kulinarisk oplevelse, og så bliver man mæt.

Hovej 34
6857Blåvand
Tlf. 75279044

5out of6

Køkkentype
Gourmetrestaurant.

Hellere kvalitet end kvantitet. Sådan lyder værtsparrets motto på Ho Kros hjemmeside. Men hvorfor egentlig ikke begge dele? Hvorfor skal det ene udelukke det andet? Således anskuet ser der ud til at være en svag uoverensstemmelse mellem teori og praksis, thi gæsten på Ho Kro får både kvalitet og kvantitet, og det oven i købet til en pris, der er til at betale.

For 750 kr. får man en menu bestående af fem kreativt veltillavede gourmetretter, og så er der oven i købet en vel afstemt vinmenu med i prisen.

Værtsparret Mads Uhre Schmidt og Christina Pagaard Thomsen er begge født i Vestjylland, men har været vidt omkring som kokke, inden de sammen forpagtede Ho Kro i 2008 og købte den i foråret 2010.


Man må dukke sig

Arbejdsdelingen er, at Mads Uhre bestyrer køkkenet, mens Christina Pagaard Thomsen sørger for betjeningen i de tre sammenhængende stuer, der udgør restaurationslokalet. Stuerne er adskilt med så lave døre, at en person, der er over 170 cm høj, skal dukke sig for at komme igennem.

Det er Christina Thomsen lige netop ikke, så hun bevæger sig ubesværet i sin afslappet effektive betjening af de op til 35 gæster. Hun er alene om betjeningen, men har alligevel overskud til hyggesnak med gæsterne. Det er faktisk en præstation i sig selv. Det vidner om både erfaring og sikkerhed.

Vi havde bestilt bord til to en aften i april og havde faktisk allerede hjemmefra kigget på spisekortet og bestemt os for femrettersmenuen.


A la carte

Ud over menuen byder kortet på forholdsvis få a la carte-retter, og vinkortet er i omfang begrænset, men pænt varieret og tydeligt valgt med omtanke. Her kommer prioriteringen af kvalitet frem for kvantitet til sin ret. Også vinpriserne er holdt på et overkommeligt niveau mellem 200 og 400 kr. De to dyreste vine er en barolo og en amarone til 625 kr.

Men vi koncentrerede os om aprilmenuen og indledte efter en lille amuse med rejer, dressing og sort sesam med et stykke let røget hellefisk med stenbiderrogn, rygeost og ”grøn sne” med krydderurter.

Hertil en chardonnay 2009 fra Crane Lake, Napa Valley, Californien. Sammen med det gode, hjemmebagte brød varslede det en god aften.

Herefter fulgte en rilletteagtig lammeterrine med hvidløg, myntegelé, spidskål, mirabellekompot og papirtynde persillekiks. Hertil et glas Saint Mayol pinot noir fra Loupé-Cholet, Bourgogne.


Lidt mere af det hele

Det var på dette tidspunkt, vi for første gang kom ind på, at det ikke kan være portionernes størrelse, restauratørerne tænker på, når de holder kvalitet op mod kvantitet.

Ikke at de elegante anretninger var voldsomme, men der var lige præcis lidt mere mad på tallerkenerne, end man ellers oplever på restauranter på samme kvalitetsniveau.

Indtrykket blev bestyrket ved hovedretten, da der blev sat en kande god, koncentreret skysovs og en skål små stegte kartofler ved siden af tallerkenanretningen. »Vi er jo i Vestjylland,« erklærede Christina Thomsen, »og her vil man gerne kunne spise sig mæt.«


Tre variationer

Anretningen var et stykke stegt tyndstegsfilet omgivet af terninger af gulerødder og pastinak, sødkartofler i tre variationer: mos, chips og syltet.

Og så var der jo lige skålen med kartofler og kanden med den gode skysovs af hensyn til appetitten.

Vinen hertil var en Merlot 2008 fra Viña Montes i Chile, en meget kraftig, krydret sag i fin harmoni med hovedretten. Vinen hedder Merlot, men er lavet af 85 pct. merlot og 15 pct. cabernet sauvignon. Også med hensyn til beskænkningen blev det dokumenteret, at kvalitet ikke udelukker kvantitet.


Ypperlige danske oste

Nået frem til ostene måtte vi konstatere, at franskmændene efterhånden må se sig distanceret af gode, danske gårdmejerier, som i al stilfærdighed leverer ypperlige produkter. Vi fik serveret fem forskellige, alle økologiske og alle forholdsvis lokale.

Vinen: En viognier 2008 fra Rotschild, Languedoc. Også her et perfekt match med de kraftige, karakterfulde oste.

Desserten var der ved vores tomandsbord lidt delte meninger om. Ledsageren fandt den for sød, mens anmelderen fandt den perfekt. Syltede kumquats med låg af hvid chokolade og vaniljeparfait ovenpå, og ved serveringen suppleret med karamelsovs. Vinvalget var igen perfekt. Det havde vi efterhånden vænnet os til. Denne gang blev der serveret et glas Muscat Late Harvested Orange 2009 fra Brown Brothers, Australien.

Således nåede vi for 1.500 kr. gennem en flot femretters gourmetmenu med velvalgte vine. Maden og vinene i sig selv vurderer vi til fire store stjerner, men da både prisen og den venlige, effektive betjening tæller med i den samlede vurdering, tøver vi ikke med at runde op til fem.

Leveret af Jyllands-Posten

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce

Annonce