Familien Juhl fejrede fødselsdag med et besøg på fiskerestauranten i Nørregade. Foto: Jan Dagø

Anmeldelse af Klassisk Fisk

Charmerende, lækkert og dyrt. Med Klassisk Fisk har Nørregade fået sin hidtil mest trendy restaurant, der leverer fine skaldyr og fisk, men prisen løber hurtigt op.

Nørregade 38
8000Aarhus C
Tlf. 28719995

4out of6

Køkkentype
Fiskerestaurant i Aarhus.

Åbningstider:
Tirsdag-lørdag: 17.30 til sent.

Læs også:
Fisk med forhindringer

Er Nørregade den nye Jægergårdsgade? Efter en periode, hvor restaurantscenen bare voksede og voksede på Frederiksbjerg, er der også kommet fart på i den anden ende af byen. I den travle Nørregade på kanten af latinerkvarteret popper spisestederne frem som kantareller i sommerskoven.

Hidtil har det mest været cafeer og spisesteder af den økonomiske slags, nogle af dem med kort levetid, men nu har en mere eksklusiv restaurant fundet vej.

Det drejer sig om Klassisk Fisk, en søsterrestaurant til Klassisk 65, der ligger i netop Jægergårdsgade. Bag restauranten står indehaveren af Klassisk 65, Søren Andreasen, og hans højre hånd Sascha Steenfath.

Afslappet stil

De har taget noget af den afslappede stil med fra Frederiksbjerg med blandede møbler, finurlig udsmykning og markant musik til maden. Dog har looket taget en mere eksklusiv drejning i Nørregade med lysekroner under glasloftet og bedre plads mellem de små borde.

Det smalle lokale er domineret af et åbent køkken, og på sommerdage står døren åben ud til Nørregade. Det forhindrer ikke en vis friturelugt i at brede sig, når krabben i tempuradej skal steges til forretten af samme navn.

Alt i fisk præger udsmykningen, ikke mindst på de imponerende toiletter, og ude på gaden står en ladcykel fyldt med østersskaller.

Jo, vi er på en fiske- og skaldyrsrestaurant.

Menuen indledes med østers og fortsætter med blåmuslinger, hummer og andre skaldyr. Fra fiskenes verden er der såvel klassiske retter som røget laks og hvidvinsdampet pighvar som mere moderne ting som rå tun marineret i lime, tempura- krabben og til sidst de store fade med alt godt fra havet (med hummer: 430 kr., uden: 295 kr.).

Menu værd at overveje

Til de dedikerede kødspisere er der også tilbud som snegle, foie gras og oksemørbrad, og der er en trerettersmenu til 290 kr.

Det er værd at overveje den mulighed, for à la carte løber regningen hurtigt i vejret. En enkel servering som pighvar duglére koster 249 kr., og det er uden andet tilbehør end sauce og lidt fintsnittet grønt. Kartofler og/eller salat betaler man ekstra for. Pighvar er ikke billig, og retten var vellavet, men alligevel følte vi os en anelse snydt.

Også andre retter forekom os at være prissat i den høje ende. En tallerken med et lag helt tynde og lidt vandede skiver marineret tun stod i 95 kr., og en stor skefuld sorbet uden noget som helst tilbehør kostede 70 kr. Nok var den hjemmelavet, men det kan også blive for enkelt til prisen.

Gratis glæder

Heldigvis bød aftenen også på gratis glæder. Den fantastiske aioli (blendet for den cremede konsistens’ skyld), det gode brød (der ligesom hvidløgsmayonnaisen blev budt flere gange), de kolde karafler med postevand og den fine stemning i en restaurant, der på en tirsdag i ferieperioden havde så godt som fuldt hus.

Læg dertil en fremragende fiskesuppe. Netop hjemvendt fra ferie i Marseille, hjemby for alle fiskesuppers moder, la bouillabaisse, var vi godt vant. Men suppen hos Klassisk Fisk stod distancen og lidt til med ren velsmag i hver skefuld og godt med fyld (blåmusling, krabbe, rejer, muslinger, jomfruhummer og fiskestykker).

Vi havde måske foretrukket den traditionelle rouille som tilbehør til suppen, men mere af den gode aioli lukkede munden på os.

Til 225 kr. var der i suppen et fornuftigt forhold mellem pris, kvalitet og mængde, hvilket også gjaldt osten med fem gode, store stykker franske oste til 120 kr. Skiven af brie de Meaux blev dog serveret med den tørre kant fra sidste aftens snitflade, der burde have været skåret fra.

De franske druer


Vinkortet holdt sig i det menneskelige prisleje, og der var ikke overraskende flest hvide flasker – men også røde vine egnet til fisk. Udvalget var lige så frankofilt som resten af spisestedet, så vi var på franske druer gennem alle retter.

Først hvid bourgogne, Saint Veran, til 390 kr. Det var en speciel vin, gylden, krydret og med et touch af noget oxideret. Den første flaske havde prop, men tjeneren kasserede den, inden den nåede vores glas.

På stærk anbefaling fra huset testede vi også et glas kølig rødvin til fiskesuppen. Det var en dejlig anjou, et originalt valg. Til desserten fik medanmelderen desuden et glas sød vin fra Loire, Coteaux du Layon.

Regningen blev 1.510 kr. for to gange tre retter med vine og kaffe, og den kunne være blevet endnu højere, hvis vi havde flottet os med champagne, hummer, tilbehør til hovedretter osv. På den anden side kunne vi have holdt os under 150 kr. per person ved at nøjes med hvidvinsdampede muslinger og et glas vin.

Niveauet svinger


Så der er mulighed for at nyde Aarhus’ nye fiskested på mange niveauer, og der er meget at nyde. Bare det at have en kompetent fiskerestaurant mere i byen er en fornøjelse.

Men samtidig virker Klassisk Fisk ikke helt færdig. Niveauet i retterne og restaurantens priser svinger, betjeningen går fra professionel til lettere forvirret, og facaden er stadig under konstruktion. Så når stedet har fundet sin endelige form, kunne det meget vel blive til fem stjerner i vores bedømmelse.

Her og nu står der fire stjerner på bundlinjen samt en anbefaling – sammen med en opfordring til gæsterne om at holde øje med prisen.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce