Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Steffen Villadsen har været køkkenchef på Molskroen siden årsskiftet og har sat sit eget spændende og solide præg på køkkenet og på råvarerne, hvoraf en del dyrkes i haven, der er udstyret med flere højbede og et enkelt, men meget flittigt bistade. Kødet til f.eks. restaurantens berømte tatar kommer fra såkaldt klappekvæg i Mols Bjerge. Foto: Jan Dagø

Anmeldelse af Molskroen

Af

Molskroen har skiftet køkkenchef, efter at Michel Michaud er draget tilbage til Skagen. Men der er ikke slækket på kvaliteten i Femmøller, som bød anmelderholdet på en forrygende aften af seksstjernet kvalitet.

Hovedgaden 16, Femmøller Strand
8400Ebeltoft
Tlf. 86362200

6out of6

Køkkentype

Fransk gourmet-restaurant


Så formfuldendt kan stegt rødtunge med asparges og ærter tage sig ud, når den er blevet til i Molskroens køkken. Foto: Jan Dagø

Vi var måske lidt tavse, lige da vi gik ud ad døren, begge optaget af at fordøje det festfyrværkeri af gode smagsoplevelser, som vi netop havde været udsat for over knap fire timer.

Vi var kørt til Femmøller for at besøge Molskroen, som i mange år har været en stjerne på den danske, gastronomiske himmel.

Den stjerne funkler stadig klart, efter at Michel Michaud forlod Mols til fordel for Brøndums Hotel i Skagen. Ind er i stedet trådt Steffen Villadsen, som bl.a. har været på Den Røde Cottage i Klampenborg, og som tydeligvis har tænkt sig at fortsætte den franske stil i køkkenet med sit eget twist.

At vi bevægede os i de højere luftlag, det gik op for os, fra vi blev ført hen til vores bord, fik en skammel til dametasken samt hver sin iPad, hvor vi kunne studere både menukort og vinkort.

Molskroen har sine klassikere: stegt pighvar, østers, hummer og côte de boeuf bl.a. til priser fra 250-500 kr. Så er der en sommermenu med fire retter for 595 kr. og endelig en signaturmenu med 4-10 retter for 450-1.000 kr., det dobbelte, hvis man skal have vinmenu til.

Det var denne sidste afdeling, vi havde set os varme på. Går man den vej, skal man gå samlet, fik vi at vide, så vi blev enige om de samme retter: stegt rødtunge, tatar af ”dryaged” hereford fra Mols Bjerge (den var et must, erklærede medspiseren, og tjeneren var enig), helleflynder og dansk lam.

Dessert ville vi vente med at beslutte os til – det var sandt at sige et stort måltid.

Et festfyrværkeri

Medspiseren var på en vinmenu til 600 kr. for vin til fire retter (vi kan ikke skrive fire glas vin, for der blev efterskænket efter behov), mens denne anmelder skulle sidde bag rattet på turen hjem til Aarhus og derfor i højere grad blot ville smage på vinen og sammensætningen til maden. Tjeneren tilbød også at sammensætte en juicemenu – man er vant til gæster, der kører i bil.

Snart efter begyndte festfyrværkeriet, og det endda ganske kraftfuldt. For foran os blev stillet en lille dåse Rossini-kaviar i Molskroens egen dåse på bordet. Så var stilen ligesom lagt.

Asparges og rugbrødschips med krabbesalat fik vi også plus en lille og lun hasselbackkartoffel med løjrom og hønseskindsmayonnaise, et helt lille kunstværk, brød med Unika-smør og smør rørt med kefir samt vand (a 50 kr. pr. gæst) blev vi også udstyret med, og så var appetitten så sandelig vækket.

Første ret var stegt rødtunge med bl.a. asparges, ærter og sauce nage. Fisken var stegt helt perfekt med sprød skorpe og saft og kraft indeni. Vi nød hver mundfuld, levnede ikke noget og drak den med hver sin vin.

For når den ene kun skulle have ét glas til forretterne og den anden to forskellige glas, så var det bedst at få hvidvin fra Bourgogne, Marsannay Cuvée SaintUrbain, Jean Fournier 2013 til både rødtunge og tatar, mens der til vinmenuen hørte et glas Premier Nez 2014 fra Marie Thibault og derefter naturvinen Mouthes Le Bihan Viellefont 2012 med lovning om, at den hvide bourgogne ville komme tilbage til medspiserens helleflynder.

Det rå kød kom ind som en en formfuldendt anretning med chips, ostechips, confiteret æggeblomme og lidt urter. Det var kød, vi kunne spise med god samvittighed, fik vi at vide, for køerne, der leverer kødet til dette Michaud-speciale, som vist er blevet en del af Molskroens dna, går i Mols Bjerge og bliver behandlet med al den respekt, som dyrene fortjener. Det var en ret, som lagde en solid bund, endnu inden vi havde taget fat på hovedretterne.

Vi havde studeret vinkortet i de små pauser og var behørigt imponerede. Der er vine fra godt 400 kr. til meget store beløb, f.eks. 9.995 for en grand cru fra Romanée Conti 2012, og vi muntrede os over, at der stod ”drukket” om de dyre vine, der ikke længere kunne fås. Flere af de bedre bourgogner var lidt unge, men det er blot en lille bemærkning til et udsøgt kort, der nok skal stille de gæster tilfreds, der kommer med helikopter fra hovedstaden for at smage på denne del af dansk gastronomi.

En smule provokerende

Helleflynder med rejer, stenbiderrogn, strandurt og hummersauce og citron – det kunne ikke være bedre – derefter delikat lammekrone med confiteret lammetunge (»jeg har valgt at provokere en smule og sammensætte noget, man normalt ikke får, men som man bør prøve,« sagde køkkenchefen, der selv serverede en del af retterne både til os og de andre gæster).

Vinen var endnu en bourgogne, denne gang Gevrey-Chambertin La Justice fra Gérard Seguin 2011, og skulle man aldrig komme til at drikke anden rødvin, skulle man ikke klage.

Hele aftenen var vi på stadig kurs mod himmelen, og vi landede der med desserten – en karamelliseret brioche med rabarbersorbet og vaniljecreme – og te samt en kop kaffe, der blev lavet på udsøgt vis ved bordet, og smagte, som man kun kan drømme om, at kaffe kan smage.

Hele oplevelsen kostede 2.250 kr. og var hver eneste krone og hele rejsen til Femmøller værd. Det kan Michelin-anmelderne roligt notere sig – og alle andre, der gerne vil have en mindeværdig restaurantoplevelse

Molskroen og køkkenchef Steffen Villadsen viste sig fra sin bedste side denne lune sommeraften og nåede et niveau, som man fik indtryk af, simpelthen er niveauet derude ved Ebeltoft Vig. Det er stjerneklart imponerende.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce

Annonce