Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Restauranten ligger med udsigt til en frodig have, hvilket bidrager til fornemmelsen af at være på besøg i en gammel villa på strandvejen i Risskov. Foto: Benjamin Nørskov

Anmeldelse af Nordrestrandvej

Af

Opfindsomheden er stor på Nordrestrandvej, og serveringerne er en fryd for øjet. Samtidig er omgivelserne rare – og serviceniveauet højt.

Nordre Strandvej 2
8240Risskov
Tlf. 5377 1241

5out of6

Køkkentype

Gourmetrestaurant i Risskov

Åbningstider
Man-tor kl. 17-21, fre 12-22, lør 10-22 og søn 10-18.


Ottearmet blæksprutte på bund af yoghurt med blæk og hvidløg. Hertil en sauce tilberedt med piment d’Espelette. Foto: Kim Pauli


Gazpacho med sugerør, tomatmayo og nogle få, sprøde kartofler med eddikedrys. Foto: Kim Pauli

Vi følte os med det samme godt tilpas på restaurant Nordrestrandvej.

Atmosfæren i restaurationslokalet er afslappet og rar, næsten hjemlig. Her er patinerede borde og stole i uens størrelser og former, luvslidte gulvtæpper og ældre, indbundne bøger anbragt hulter til bulter i vindueskarmene.

Vi fik anvist et bord i en karnap med udsigt til den frodige have bag ejendommen, og det bidrog yderligere til intimiteten og fornemmelsen af at være på besøg i en gammel villa på strandvejen i Risskov.

På anbefaling af tjeneren fik vi som velkomstdrink et glas hver af en perfekt afkølet økologisk riesling fra Laurentiushof i Mosel, og mens vi studerede menukortet, fik vi vand, lækkert hjemmebagt kuvertbrød og olivenolie ind på bordet.

Aftentilbuddet var overskueligt; vi kunne vælge tre retter (lille menu), fem retter (mellem menu) eller syv retter (stor menu) til henholdsvis 295 kr., 395 kr. og 495 kr. – vinmenu tilpasset retterne kunne tilkøbes for samme pris som selve menuen.

Vi kunne mærke, at den store syvrettersmenu kaldte, men ledsageren var i tvivl. Var det nu for meget? Den opmærksomme tjener, som aftenen igennem sørgede godt for os, forklarede, at portionerne var afpasset efter, at vi skulle have syv serveringer, så det kunne vi roligt vælge. Vi slog til og kom ikke til at fortryde det.

Syv glas vin havde vi til gengæld ikke mod på, hvorefter tjeneren omgående tilbød en mellemløsning med fire glas tilpasset menuen. Fin konduite.

Lynhurtigt fik vi en amuse på bordet; stenbiderrogn med sprødt, ristet rugbrød, urtemayo og ramsløgsblomster – som helhed en anelse for salt til vores smag, men meget smukt og appetitligt anrettet.

Tingene skal spille sammen på en restaurant. Selvsagt skal maden præsentere sig og smage godt, men venlige lokaler og en kompetent betjening er også afgørende.

På Nordrestrandvej oplevede vi, at det hele gik op i en højere enhed. Opfindsomheden i køkkenet er stor, og som medspiseren bemærkede flere gange: »Maden smager ikke bare godt, anretningerne er en fryd for øjet«.

Aftenen blev afviklet i et lydefrit tempo, hvor vi aldrig følte, at vi måtte vente på mad eller vin, men heller ikke på noget tidspunkt blev skyndet på.

Som første egentlige servering fik vi dampede hvide asparges med brunet smør, ingefær, soja, citrongræs og rejer. Kokken forklarede, at det grønne drys var tang hentet på stranden i Risskov. Tang var det nu ikke, men strandarve, en urt der vokser på stranden og har en salt, let bitter smag; et vellykket match til de nænsomt tilberedte asparges, syntes vi under alle omstændigheder.

Til at ledsage denne og næste ret fik vi serveret en frisk fransk hvidvin fra Escapade i Beaujolais, der ellers er mest kendt for sine lette rødvine.

Sugerørsgazpacho

Næste ret var en overraskende kreation med gazpacho, altså kold grøntsagssuppe, med skum af tomat og æggehvide – ledsaget af tomatmayo og nogle få pomfritter drysset med eddikepulver. Som en gimmick ankom gazpachoen i et glas med stribet sugerør.

Også næste servering var smuk og farvestrålende: Ottearmet blæksprutte på en bund af yoghurt med blæk og hvidløg med en sauce tilberedt med piment d’Espelette, et mildt, trendy chilikrydderi fra den franske del af Baskerlandet. Vinen hertil, Tinajas de La Mata fra Spanien, var særpræget, nærmest syrlig, med samme orange farve som saucen. Hvidvinen annammer sin karakteristiske farve og funky smag efter lagring i lerkrukker.

Herefter fulgte en perfekt cremet risotto med hjertemuslinger, friske ærter, grønne asparges og citron.

De næste to serveringer landede samtidig; på en tallerken grillet oksenakke med hønsefond, spinat, spidskål og fennikel samt i en urtepotte nye danske kartofler med urter og rygeost. I glassene fik vi en kraftig catalonsk rødvin, La Llopetera 2009 fra Conca de Barberà.

Som afslutning på aftenens fyrværkeri fulgte en elegant tallerken med danske jordbær, rabarbercreme, hyldeblomstsirup, crème de Bresse og kage. Vinen hertil var en afdæmpet og lykkeligvis ikke for sød spätlese fra Mosel; Von der Lay.

Med to kopper kaffe løb den samlede regning op i 1.985 kr., og det var helt i orden for noget så vellykket og velsmagende.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce

Annonce