Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Der er fast komme- og gåtid på Restaurant Sechzehn, der holder til i flotte lokaler i glashuset ved Honnørkajen. Alle gæster får samme menu på samme tid, og det fællesskab giver en god stemning i lokalet. Foto: Casper Dalhoff

Anmeldelse af Restaurant Sechzehn

Af

Sechzehn gør udadtil ikke megen stads af sig. Indenfor er det derimod den rene fest.

Europaplads 16
8000Aarhus C
Tlf. 86208800

5out of6
Køkkentype
Koncept-restaurant i Aarhus.

Åbningstider:
Onsdag-lørdag: fra kl. 18.30, hvor alle gæster skal ankomme.

Lukker kl. 21.30, undtagen fredag og lørdag, hvor der er åbent til kl. 24.00

Restaurant Sechzehn gør ikke meget væsen af sig, forstået på den måde, at den åbenbart ikke må skrive sit navn på facaden af den meget moderne glasbygning, den holder til i på havnefronten lige over Honnørkajen. Der står kun ”Handelsbanken”, og det signalerer jo ikke ret meget restaurant. I stedet er der hængt et stofbanner op, hvor restauranten reklamerer med sit store nummer: fire retter for 400 kr. inkl. drikkevarer.


Det er et koncept, som er blevet populært blandt restauratører, inspireret af Aarhus- restauratørerne Koch, der i deres brasserie på lystbådehavnen har vist, at det er måden at have fuldt hus hver aften på.


Der var nu ikke fuldt hus denne aften på Sechzehn, og det var en skam. For sikke et måltid, de manglende gæster gik glip af. For ikke at nævne de engagerede tjenere, der førte gæsterne gennem en aften med et imponerende overskud.


Fra vi trådte ind ad døren, var tjenerne der for os. Vi blev sat ind i aftenens forløb: De ville servere retterne ved bordet, vi skulle selv hente brød, dyppelse (trøffelolie, hjemmelavet ruccolapesto, oliventapenade og artiskokcreme) og drikkevarer. Vi skulle på alle måder bare tage for os af retterne, og vi skulle bare spørge løs.


Da alle gæster i restauranten havde forsynet sig med mad og vin, kom første forret på én gang til alle: røget laks, lakserilette, grønne asparges, tynde radiseskiver, små salater marineret i tre slags citron (saft, skal og olie) og havtornsaioli, det hele drysset med dehydreret rugbrødscrumble, så det tog sig godt ud på tallerkenen. Det var en velsmagende kombination, der fik gang i både smagsløgene og forventningerne til resten af måltidet.
Vi havde på forhånd hentet et glas hvidvin blandt de tre forskellige slags, der stod side om side med tre slags rødvin. »Hvilken skal vi vælge, « spurgte vi tjeneren, der straks forklarede, at vi efter hans mening skulle lægge ud med den kølige chardonnay. Det gjorde vi.

Østrigisk servering


Der var stilfærdig musik i højttalerne, så stor var vores overraskelse, da der pludselig blev skruet op for lyden, og tonerne blev af Strauss.


Ind kom tjenerne, denne gang med kok og ejer Jürgen Frühwirth i spidsen. Han er fra Østrig, derfor navnet på restauranten (der betyder 16). Samme Frühwirth har haft Restaurant Früd, som netop er solgt fra, til gengæld har han overtaget Centralværkstedet, hvor han vil kunne holde store fester, messer, koncerter og meget andet.


Vi fik alle udleveret en latexhandske, hvorefter vi blev bedt om at holde hånden frem, så næste ret kunne blive anrettet på hånden: Lidt tatarsovs - en slags hjemmerørt mayonnaise med agurk og krydderurter - og derefter en østrigsk forårsrulle, som var røget skinke viklet om forårsløg og derefter paneret. Med stor begejstring fortale kokken, at skinken skam var importeret fra familien i Østrig, og at andre venner fra samme land stod bag den ualmindeligt lækre hvidvin, grüner veltliner fra Johann Topf. Da vores tjener kunne se, hvor stor pris vi satte på netop denne vin, kom han forbi vores bord et par gange for at fylde op. Det er da god service.

Suppe på flaske


Et sjovt og velsmagende lille mellemspil, og så blev musikken dæmpet igen, og ind kom næste forret: en gazpacho- inspireret suppe, der blev serveret i en lille flaske, så man selv kunne hælde den op i en tallerken med syltede urter og et stykke saftigt unghanebryst. Suppen var til den salte side, men matchede urterne.


Restauranten kalder selv menuen for en »sæsonens inspirationsmenu«, og de ord passede perfekt til hovedretten, som var en smeltende mør kalveculotte, som var langtidsstegt ved små 60 grader, og som blev serveret med stegte kartofler, blomkåls- og løgpuré, blancheret forårsløg, gulerødder og en sky, kogt med anis. En delikat ret.


Igen var vores tjener på pinden med et forslag til, hvilken vin han ville vælge, nemlig en Barbaresco 2007 fra Marchise di Barolo. Men han lagde ikke skjul på, at man burde smage et nip af de to andre, der også var med i vinbordets udvalg. Med stor begejstring smagte vi også på den saft, der var stillet frem: hyldeblomst med ananas. Den kombination kan anbefales, prøv den en varm sommerdag. Uhm.

Sans for detaljerne


Pga. Strauss-intermezzoet var tiden løbet en smule fra kokke og tjenere, men det tog de helt roligt – og det gjorde gæsterne dermed også. For vi manglede både dessert, kaffe, te og diverse dessertvine.


»Tiramisu på vores måde, « var de ord, der fulgte den ene del af desserten, der blev serveret dels i en lille glaskrukke a la sylteglas, dels på låget fra samme. »Vores måde« var med en bund af italienske mandelsmåkager, biscotti, med mascarponecreme, syltede jordbær og rabarbercoulis med anis. Øverst lå stykker af hjemmesyltet ananas sammen med ”knaldperler”, som vakte stor moro blandt de unge gæster ved nabobordet. På låget fra glasskålen tronede en superdelikat ”blødende” chokoladekage med karamelcreme og ristede nødder. Hertil hørte et glas moscato d’Asti.


Vi syntes, at vi havde fået fuld valuta for vores 400 kr., men nej, der var mere. Kaffe og te var blevet sat frem på selvhenter-bordet sammen med ”slikkepinde” i form af chokoladeganache på et stykke sugerør og en lækker, lækker chokoladeblød delikatesse drysset med lakridspulver. Og selvfølgelig var der både velbrygget kaffe og flere forskellige gode teer. Hele vejen igennem havde restauranten jo demonstreret sin sans for detaljerne. Skulle man være i tvivl, kunne man lægge vejen inden om toiletterne. Også her er der styr på både hygiejne og hygge.


Derfor er der ingen vej udenom: Der er fem stjerner til Sechzehn for en fremragende aften til en overordentlig rimelig pris. 400 kr. for det hele – mere kan man på ingen måde forlange. Derfor bør der simpelthen ikke være tomme borde på den restaurant. For så er nogen gået glip af en oplevelse.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Annonce

Annonce