Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Brødrene Koch serverer en uforlignelig brunch af international klasse. Foto: Liv Høybye

Kunsten at tage små portioner

Af

En brunch hos brødrene Koch er en oplevelse af den allerbedste slags.

Pakkerivej 2
8000Aarhus C
Tlf. 87420123

6out of6

Brunch hos Brasserie Van Koch
Brunch hver søndag kl. 11-13. Kun mod forudbestilling. Pris: 245 kr. inkl. alt.

Serie
JP Aarhus anmelder de aarhusianske restauranters tilbud på brunch.

Brødrene Kochs interaktive teater
Se restaurantanmeldelsen af Brasserie Van Koch

»I er nødt til at smage suppen,« sagde parret ved nabobordet, lige da vi havde sat os og derfra forsøgte at få et overblik over, hvad en søndagsbrunch til 245 kr. hos brødrene Koch egentlig indebærer.

Suppe? Til morgenmad?

Jesper og Michael Koch gik også selv rundt blandt de knap 100 gæster og opfordrede til at smage på den varme suppe lavet af peberfrugt, løg og salvie.

Som opfordret til, så gjort. Det var i sandhed en god suppe.

En brunch hos Brasserie van Koch, der holder til i det forhenværende sejlerklubhus på den gamle lystbådehavn, er en overvældende oplevelse i ordets positive betydning. Man er nødt til at erkende, at man ikke kan nå hele vejen rundt på de to timer, som man har til rådighed, og derfor er der også mange, der kommer igen og igen, kunne vi høre ved bordene.

Konceptet er det samme, som når brødrene holder deres ”alt inklusive”-middage til 395 kr. i samme hus: Man møder til tiden, og man går til tiden. Om aftenen har man tre timer, til brunch to timer. Da der er service på hele tiden og ingen ventetid på noget, passer den afmålte tid perfekt.

Et kongeligt udvalg

Hvad er det så, som man skal tage stilling til, om man kan spise i løbet af brunchen? Her skal nævnes noget af det: Yoghurt, tykmælk og sødmælk med en række morgenmadsprodukter, bl.a. nogle lækre crumbles, også en del hjemmelavede. Yoghurten var denne søndag hjemmerørt med skovbær og kaldte på flere portioner, men den gik ikke. For der var også en creme af torskerogn, karry og græsk yoghurt, kikærtepuré, små ruller med oksekød, pastrami, rullepølse og koldrøget skinke med garniture, estragonmarinerede grøntsager med karse, croutoner med salvie, bagt kartoffelmos med karrymayonnaise, chutney på melon og tomat, kold nakkefilet af gris, tuttifrutti med melon og tomat, rødløg i riseddike, terrin lavet på basis af helleflynder og selleri, en anden terrin med spinat og kartofler med citron-pebermarinade, laks med saltbagt knoldselleri, couscous, salat af rødbeder og rødvinskogte pærer med ristede rejer, coleslaw, spidskål, rodfrugter, forloren hare, jordskokker, hachis af oksekød, røræg, langtidstilberedt lammekølle, ramsløgpølser, krydrede kyllingevinger, hakkebøf på brødrenes egen, demonterede måde, svampe, hjerter, osso buco, vildtragout og den føromtalte suppe.

Brødrene fortæller igen og igen til de gæster, der mister overblikket - de har selv haft fingrene i det hele, så det står lysende klart for dem, hvad der er på fadene.

Der er mere

Men videre med maden. Når man er færdig med alle kød- og grøntsagsretterne, skal man vende sig mod oste- og dessertbordet. Her ligger der noget i retning af 60 oste, deriblandt de 12, som Kochs selv får lavet. De er ikke for ingenting sønderjyder, så derfor er der også potkæs, som er osterester af den primært stærke slags, som ligger i blød i rom, og som - når brødrene skal sige det - skal spises sammen med deres hjemmebagte, sønderjyske rugbrød.

Nu skal der nødes igen:

»Du skal også smage vores sønderjyske øllebrød med 48 pct.s fløde til. Og vores hjemmerørte nutella med nødder og vanilje. Har du set, at der står citronfromage der? Har du smagt pandekagerne, hvor du kan få vores egen mælkehonning til? Lige om lidt kommer vi med en æble-ymersorbet.«

Kaffe og te - hele tiden bliver der tjekket, om der er noget i kanderne - og vil vi have mere friskpresset æblejuice af ”Kochs” orange-slagsen? Der er mere, hvor det kommer fra. Også af de store, friskbagte brød.

Kunsten er at tage små portioner - tage så lidt, at man kan smage på så mange af lækkerierne som muligt. Resten må så vente til næste gang.

Det bliver ikke næste weekend. Der er rift om pladserne, så man skal allerede nu bestille bord til om fire-fem uger.

Det gør mange af gæsterne rutinemæssigt, når de betaler.

»Tag børnene med,« nøder brødrene videre. De vil så gerne have, at børn lærer at smage på livet.

Som regel spiser børn op til tre år uden beregning. De lidt ældre får det hele til den halve pris.

Oplevelsen hos brødrene Koch handler ikke bare om maden, så god den end er. Den handler også om, at de har en fantastisk evne til at få gæsterne til at føle sig velkomne, og at de og deres personale tager sig af deres gæster, næsten som var det hjemme hos dem selv. Der er en atmosfære, som man ikke kan lade være med at tage på sig.

»Nice,« havde en gæst skrevet i gæstebogen.

Det er en underdrivelse. Seks stjerner til Koch-brødrene for en uforlignelig brunch.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor