Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Her skal man nok blive mæt

Af

Brunchen på Globen Flakket er overvældende. Der er meget mad at vælge imellem, men desværre ikke mange delikatesser.

Åboulevarden 18
8000Aarhus C
Tlf. 87310333

2out of6

Brunch hos Globen Flakket
Brunch hver weekend 9.00-14.00

Serie
JP Aarhus anmelder de aarhusianske restauranters tilbud på brunch.

Café de luxe
Se restaurantanmeldelsen af Globen Flakket

»Uhm, kaffen er god,« sagde medspiseren.


Vi var på brunchbesøg på Globen Flakket, restauranten der lige akkurat stadig ligger ved åen i Europaplads- enden.


Vi havde bestilt bord i forvejen, og det var en god idé, for der blev hurtigt fyldt op ved bordene. Det blev der også ved buffeten, som er sat op på en snæver plads, hvorfor man må stå i kø for at komme hen til maden.


Formentlig diskuterer man i sådan et restaurationskøkken, hvordan man sætter en buffet op. Skal fadene være store, så de ikke skal fyldes så tit, men til gengæld hurtigt kommer til at se noget rodede ud, eller skal de være små, så de skal skiftes jævnligt, men til gengæld holder sig pæne, selv om der er taget af dem?


På Globen Flakket har man valgt den første løsning, og det gør, at buffeten hurtigt kommer til at se mindre indbydende ud. Og de store fade til trods var der alligevel problemer med at holde fadene fyldt. F.eks. manglede der brød et par gange, ligesom der hurtigt var tomt på blinisfadet. Mærkeligt, for når man kiggede ud i køkkenet kunne man se stakke af plastikindpakkede, præfabrikerede små pandekager vente på at blive varmet op.


Gummiæg


I det hele taget bærer brunchen på Globen Flakket præg af, at der ikke bliver kælet for maden – selv om restauranten på sin egen hjemmeside praler af både de bedste råvarer og de bedste kokke. Men der er ikke meget ”bedste” over et kæmpe fad røræg, der var gummiagtigt og smagte, som om det var lavet i et vandbad og tilsat vand og mel, så det kunne strække lidt længere. Eller over en broccolisalat, der faldt tungere end sten, fordi den var hyllet ind i så meget fedtstof i form af en fed dressing.


Maskulin buffet


Hvad kan man få for de 104 kr., som en brunch koster pr. person (uden drikkevarer), kan man spørge. Sandt nok, og man må lade restauranten, at man har alle muligheder for at blive mæt for pengene. Det er en ret maskulin buffet med masser af kød i pålægsskiver, pølser, paté, sild, laks (ovnbagt og lidt tør), bønner, pasta, blødkogt æg, røræg med bacon i små stykker, små pølser, ymer, mysli, bærpuré, daim-nutella, salater, ost og frisk frugt.


Vi lagde ud på feminin vis med en skål ymer med mysli og bærpuré – en puré, som vi i mangel af alternativ senere brugte som marmelade på de to slags boller: en mørk og en lys. Og bevægede os derefter igennem brunchen uden rigtigt at få en oplevelse af, at noget smagte af mere. Det skulle da lige være den friskpressede juice, som vi havde bestilt ekstra til 42 kr. pr. glas. Og kaffen.


Komfortabel pris


Weekendbrunchen på Globen Flakket varer kl. 9-14, og den er tydeligt populær blandt børnefamilier (prisen?) og unge mennesker (mængden af mad?).


En stor kop kaffe koster 30 kr., en kande te 42 kr. (dyrt for brevte), det samme som et glas juice. Brunch og en stor kop kaffe kan man med andre ord få for 134 kr., og det er en komfortabel pris. Endnu billigere er Globen Flakket på hverdage, hvor byens studerende nyder godt at en noget smallere morgenmadsbuffet til 30 kr.


Mens det kunne knibe med at få fyldt buffeten op, var betjeningen ved bordet til gengæld god og vidende om morgenens muligheder. Vi blev med det samme vist hen til vores bord, hvor stumtjeneren stod klar til at tage imod vores frakker, og meget hurtigt stod vores varme drikke klar. Et lille irritationsmoment var det, at en del af lamperne på væggen var gået ud, så vi sad temmelig mørkt.


Med juice og kaffe eller te kommer man af med godt 180 kr. for en brunch på Globen Flakket. Det er i overkanten, når man tager i betragtning, hvad man kan få hos andre af byens brunchsteder. Der er meget at vælge imellem, og man skal nok få nok, men der er for meget storkøkken og for lidt forkælelse over buffeten.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor