Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Man får en fornemmelse af at være en del af en keramisk udstilling på Kähler Spisesalon i Bruunsgade. Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Keramisk brunch

Af

Man får en god brunch på Kähler, serveret på smukkeste vis i og på Kähler-design. Men det er ikke godt, at kaffe og mad lader vente på sig.

M.P. Bruuns Gade 33
8000Aarhus C
Tlf. 8612 2053

3out of6
Serie
JP Aarhus anmelder de aarhusianske restauranters tilbud på brunch.

Det er ikke til at tage fejl af, hvor man er. Kaffen får man i et rigtigt (og flot) Kählerkrus, maden på en Kählertallerken, buffeten står i Kähler-skåle. Det er lige før, at man får en fornemmelse af at være en del af en keramisk udstilling, når man får brunch på Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade.

Her koster en brunch 130 kr. pr. person uden drikkevarer. Et krus te koster 30 kr., et krus sort kaffe 29 kr. Skal man desuden have et glas juice (25 kr.) og har svært ved at klare sig med én kop kaffe eller te, kommer man snildt af med 428 kr. for brunch til to personer.

Gode råvarer

Det kan man argumentere for rimeligheden af, for det er gode råvarer og god anvendelse af dem. Man får islandsk skyr med ahornsirup og hjemmelavet müsli, lufttørret fennikelspegepølse fra Fanø, ost, hjemmelavet syltetøj, røræg, ristede oksepølser, salat, laks fra Fanø, Kählers egen udgave af Nutella og en lille pund til pund-kage. Frisk brød af flere slags og frugt hører også med. Man kan få en mere skrabet version på alle hverdage fra kl. 9 til 70 kr.

At være tedrikker er også en fornøjelse her på spisesalonen. Der er flere teer at vælge imellem, et par klassiske sorte og nogle såkaldte aromateer, f.eks. grøn kinesisk te med ingefær og citron. Og det er lidt imponerende, at et sort krus kaffe bliver brygget direkte i (Kähler) kruset via fire (Kähler)filtertragter, der er monteret i disken.

Imponerende er det derimod ikke, at det kan tage et kvarter at få samme krus kaffe, fordi tjeneren skal have tid til at brygge den først. Når man sidder der med sit brød og sin ost, vil man jo gerne have kaffen, mens man spiser, ikke efter at man har spist. Man kan nu også få maskinkaffe i form af espresso til 27 kr., macchiato eller cortado til 32 kr. og cappuccino eller caffé latte til 39 kr., men stadig skal den travle tjener have lavet den først.

I det hele taget er det et problem, at der kun er en enkelt tjener til at servicere de ret mange gæster – i hvert fald den lørdag formiddag, vi var der.

Brugt buffet

Heldigvis er der en kok, der sørger for maden, ikke mindst røræg, men tilsyneladende er det også den ene tjener, der skal sørge for, at buffeten er fyldt op. Ud over at tage imod gæster og lidt senere deres betaling samt fortælle, hvad det er, man kan få.

Da vi kom kl. 10, var buffeten, som står tæt på den lille disk, temmelig brugt. Der var ikke mere salat, røræg var der lidt rester i bunden af (Kähler)stegesoen, af frugt lå der nogle enkelte rester, ja, der var ikke et fad, som der ikke var taget rigeligt af. Det var en trist affære, og faktisk blev klokken næsten 11, før der var nogenlunde styr på fadene igen.

Vi havde forsøgt at bestille bord aftenen inden, men alt var optaget, fik vi at vide – med tilføjelsen, at det nu godt kunne betale sig at komme forbi hen ad kl. 10 alligevel.

Det gjorde vi, andre gjorde som os, og alle fandt en plads. Man sidder tæt, men det er o.k. til sådan en brunch.

Kähler får tre store stjerner for sin brunch. Det trækker op, at den friskbryggede kaffe er god, men ned, at man skal vente så længe på den. Ligeledes er maden god, men det er ikke godt, at buffeten så hurtigt er halvtom og kedelig. Servicen bliver simpelthen for ringe, og det var bestemt ikke, fordi tjeneren ikke gjorde sit bedste, det er bare en opgave, der ikke kan løses af en person, når Kählers brunch nu trækker så mange gæster til.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor