Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

På Klassisk 65 går man selv op til kokken for at bestille æg, pandekager eller vafler. Alt andet står anrettet på et bord midt i den ellers trange restaurant. Foto: Casper Dalhoff

Klassisk klasse

Af

Brunch: Der er travlt hos Klassisk 65 sådan en søndag morgen, når restauranten serverer brunch, men alligevel er der en afslappet stemning - og fremragende morgenmad.

Jægergårdsgade 65
8000Aarhus C
Tlf. 8613 1221

5out of6
Brunch hos Klassisk 65
Brunch hver søndag fra 10.00-12.00 og 12.15-14.00

Serie
JP Aarhus anmelder de aarhusianske restauranters tilbud på brunch.

Der er kun fokus på én ting: friske æg og at omeletten bliver lavet ”a la minute”, når man bestiller.

Sådan skriver Klassisk 65, bistro og vinbar i Jægergårdsgade, på sin hjemmeside om sin populære søndagsbrunch. Videre insisterer restauranten på, at søndagsbrunchen er personalets hyggedag og opfordrer i samme åndedrag til, at man bare spiser alle de æg og drikker al den kaffe og juice, man har lyst til.

Fuldt hus

Det er ikke nogen overdrivelse.

Der bliver faktisk hygget om gæsterne, og de smilende tjenere sørger hele tiden for, at der er frisk kaffe og varmt vand til te på kanderne. Juice, vand, whatever - man skal bare bede om det, så kommer det.

På samme måde skal man bare bede om at få en omelet med alt, hvad man kan tænke sig, røræg med f.eks. laks, pandekager eller vafler - blot må man selv op til kokken og bestille, hvad man gerne vil have. Til gengæld bliver de bragt til bordet, når de er færdige.

Der er fuldt hus lige fra begyndelsen - gæsterne står i kø uden for lige før kl. 10, næste seating er kl. 12.15 - og vi kunne hurtigt konstatere, at de trænede brunch-gæster bestiller deres æg med det samme, for naturligvis opstår der lidt flaskehals hos kokken.

Liv og glade dage

Det gør dog ikke noget, at man således tager den lidt med ro, netop fordi der opstår en meget, meget hyggelig stemning i de ellers trange lokaler. Man taler helt naturligt med gæsterne ved nabobordet, her om søndagen er det ikke et sted, hvor man gemmer sig bag en avis, dertil er der for meget liv.

Kaffen er varm og friskbrygget, der er et fint udvalg af løs te fra Perch og Carstensen, der er ikke noget med billige tebreve.

Appelsinjuice, honning, som man på autentisk vis selv tager af tavlen, tykmælk, der er rørt op med flormelis og vanilje - en lækkerbisken med knas og/eller sirup - og masser af ost, med og uden bid i: ged, får, ko, blåskimmel, gouda osv. Den søndag morgen, vi var der, var der brownie, kartoffelkage (med lidt for meget sennep) og æblekage.

Fin, fin brunch


Det er simpelthen en fin, fin brunch, man får her hos Klassisk 65. Det er en god idé at bestille bord, men man kan også kigge forbi ved 11-tiden, hvor nogle af morgenens gæster allerede er gået videre, så der er ledige pladser. En brunch koster 185 kr., de varme og kolde drikkevarer inklusive - og den er alle pengene værd. Og så skal tjenerne have ros. Selv om de havde travlt, havde de overskud til at gå rundt at skænke ekstra kaffe, opfordre gæsterne til at prøve en pandekage og til at tage sig tid til at smage på varerne.

Det er klasse hos Klassisk.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor