Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Palle Enevoldsen. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Elitekok åbner restaurant i Varna

Af Kim Pauli21-12-2011

Stjernekokken Palle Enevoldsen, der grundlagde Restaurant Frederikshøj, er klar med et nyt spisested.

Kort tid efter at have trukket sig ud af Restaurant Frederikshøj, som han grundlagde i Aarhus i 2006, etablerer den ansete kok Palle Enevoldsen en gourmetbistro i Varna Palæet på Ørneredevej, hvor han allerede driver en forretning med bl.a. selskabslokaler, brunch og mad ud af huset.

Restaurant Varna er ved at blive indrettet og åbner for publikum den 11. januar.

»At åbne restaurant i Varna er en naturlig forlængelse af, hvad vi allerede laver, men vi har ikke haft tid til at gøre det før nu,« forklarer Palle Enevoldsen.

Han ser ikke restauranten, der kaldes en »bistro de luxe«, som en decideret konkurrent til sit tidligere spisested, Frederikshøj, som elitekokken Wassim Hallal fører videre.

»Restaurant Varna kan noget andet og ligger prismæssigt et andet sted,« forklarer Palle Enevoldsen.

»Men selvfølgelig vil nogle af kunderne være sammenfaldende,« tilføjer han.

Det nye spisested vil holde åbent fire dage om ugen - onsdag til lørdag - og der bliver kun mulighed for at vælge restaurantens på forhånd bestemte trerettersmenu til en fast pris på 325 kr.

Palle Enevoldsen forklarer, at en stram menu er forudsætningen for at kunne forløse ambitionen om at levere gastronomi på højt niveau - med udstrakt brug af lokale råvarer - »til menneskepenge,« som han siger. Dog bliver der mulighed for at tilkøbe en ekstra forret samt en ostetallerken, begge dele til 95 kr.

En vinmenu, som er afstemt de enkelte retter, koster 275 kr.

Varna tilbyder også, hvad der kaldes en »kørevenlig version af vinmenuen«, til 175 kr.

»Når man ligger i udkanten af byen, er der nogle, som gerne vil køre herfra, og derfor tilbyder vi en reduceret vinmenu. Typisk vil man få serveret tre halve glas vin. Så kan man få den samme oplevelse som de andre og tale med om både mad og vin,« siger Palle Enevoldsen.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Michelinrestauranter i Danmark

Annonce

Annonce