Det er stoffet epicatechin i chokolade, der muligvis kan have samme virkning på kroppen som en tur i træningscenteret. Foto: Colourbox

Er chokolade og træning lige godt?

Af JACOB HOVE16-09-2011

Ny forskning tyder på, at chokolade kan være lige så godt for kroppen som træning.

Små mængder mørk chokolade kan måske være med til at forbedre helbreddet på samme måde, som træning er det.

Det tyder forskning lavet på mus i hvert fald på. Resultaterne er offentliggjort i Journal of Physiology under overskriften: "Stof i mørk chokolade efterligner effekten af træning".

Forsøgene er ledet af Moh Malek fra Wayne State University i Detroit.

I forsøgene zoomede forskerne ind på mitokondrierne kaldet kraftværkerne i den eukaryote celle. De opdagede, at et stof i ckokolade kaldet epicatechin tilsyneladende udløser den samme reaktion i musklerne, som hård fysisk aktivitet gør.

"Aerobiske øvelser som løb og cykling er kendt for at øge antallet af mitokondriere i muskelceller. Vores forsøg viser, at epicatechin lader til at udløse den samme reaktion - særligt i hjerte- og skeletale-muskler," siger Moh Malek ifølge telegraph.co.uk.

Testet på mus

I forsøget fik nogle mus en særlig form for epicatechin fra kakao to gange om dagen i 15 dage.

Andre mus fik ikke stoffet, og da de i alt 25 mus blev sat til at løbe i en trædemølle kunne musene, der havde fået epicatechin, holde ud længere sammenlignet med de mus, der ikke havde fået stoffet.

Resultaterne kan ifølge forskerne måske bruges til at forsinke det muskeltab, der følger med alderen:

"Det, vi ved om epicatechins evne til at øge antallet af mitokondriere, kan måske benyttes til at reducere følgerne af aldring i musklerne," siger Moh Malek.

Hvor meget skal der til?

Det store spørgsmål er dog fortsat, om resultaterne kan direkte overføres på mennesker.

Er dette tilfældet, så melder der sig et nyt spørgsmål:

Hvor meget chokolade skal vi spise?

Leveret af Jyllands-Posten

Jeg søger
Hvor

Annonce