Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Nespresso åbner på strøget i Aarhus

AF Marie Duedahl08-08-2012

Duften af kaffe kommer til at brede sig på strøget i Aarhus, når den schweiziske kæde åbner i Bestsellers tidligere lokaler i begyndelsen af november. Det kan signalere fornyet interesse fra internationale kæder i at etablere sig i Aarhus, vurderer en erhvervsmægler.

Nespresso

Grundlagt: 1986 i Schweiz.

Ejer: Nestlé, verdens største producent af mad- og drikkevarer.

Egne butikker: 277 i 46 lande og 176 byer.

I 2012 er der planlagt åbning af 70 nye.

Åbner butik i Søndergade 74 i november.
Nespresso forhandler sine egne specialudviklede kaffemaskiner, der brygger på kapsler indeholdende gourmetkaffe, i 277 butikker verden over. Herhjemme er der indtil videre kun en butik i København.

»Vi åbnede i København i slutningen af 2006, så det næste logiske skridt har hele tiden været også at åbne i Danmarks næststørste by. Det har været en lang proces at finde det rigtige lokale, men vi er også meget kritiske både med hensyn til bygningens udseende og indretningsmuligheder, « siger Niels Bille, direktør i Nespresso Denmark.

Det er en succes, der kommer til byen. Nespresso har haft tocifrede vækstrater siden år 2000, og de seneste to år i Danmark en vækst på 70 pct. Butikken i Aarhus skal ansætte otte medarbejdere, herunder en butikschef. Senere skal der rekrutteres fire deltidsmedarbejdere, primært til at dække lørdage.

Går i gang i august

Et hjørne af butikken i Aarhus er reserveret til Nespresso- klubmedlemmer, hvor de kan komme forbi og smage de nye ”limited editions” af kaffe, som Nespresso lancerer et par gange om året.

»Men alle kan jo komme ind og få en demonstration af en maskine, hvor man også vil komme til at smage kaffen. En maskine koster fra 800 kr. op til 4.500 kr.,« siger Niels Bille, som regner med en åbning i Aarhus i starten af november.

Lige nu fremstår det 440 kvm store lokale helt råt.

»Vi har overtaget lejemålet, og en arkitekt og entreprenør er sat i gang, så den 13. august regner vi med at gå i gang,« siger han.

Svært at få strøgplads

Colliers Aarhus har stået for formidlingen af lejemålet på Strøget. Der blev indgået en søgeaftale for knap et år siden, hvor ejendomsmæglerfirmaet af Nespresso Denmark blev bedt om at finde velegnede lokaler i Ryesgade, Søndergade eller på Store Torv.

»Vi gik gaderne fysisk igennem og vurderede hvert enkelt lejemål og tog facadebilleder. Til sidst udvalgte vi fire butikker, som vi mente kunne være velegnede placeringer, men det lykkedes os ikke at komme i realitetsforhandlinger med de nuværende lejere,« siger Torben Klitgaard, erhvervsmægler hos Colliers Aarhus.

»Det er karakteristisk for Aarhus, at det er en svær by at komme ind i som kæde, fordi de fleste af kæderne sidder godt og tungt på deres lejemål på Strøget, og de vil ikke af med dem, til trods for at vi kunne tilbyde en god pris for lokalerne,« påpeger han.

Til sidst fandt Colliers den halvdel, der var tilbage af den tidligere Bestseller-butik i Søndergade. I den anden halvdel åbnede Bestseller en Vero Moda-butik sidst i maj i år efter at have lukket sin dobbelt så store Bestsellerbutik tidligere på året.

»Et kraftfelt«


»Kraftfeltet med den største koncentration af fodgængere har altid været området omkring Salling, så Nespresso kommer til at ligge lige i orkanens øje,« siger Torben Klitgaard.

Med Nespressos indflytning ser han en fornyet interesse for Strøget, efter år hvor store, internationale navne som Esprit og Zara tidligere har fraflyttet det.

»Tiltrækningen af de internationale kæder er tilbage, « siger Torben Klitgaard.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Michelinrestauranter i Danmark

Annonce

Annonce