Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Britt Vorre er sammen med sin mand Thomas Bendtsen indehaver af Aarhus Street Food. Det nye madmarked vil være i en hal ved rutebilstationen. Foto: Joachim Ladefoged

Rutebilstationen er blevet et madmekka

Af Marie Duedahl18-08-2016

Aarhus Street Food er åbnet i DSB’s tidligere garage ved Rutebilstationen.

Aarhus Street Food

Åbent alle dage kl. 11.30-21, fredag og lørdag til kl. 22.

Kaffebaren åbner kl. 7 hverdage, kl. 9.30 lørdag og søndag.

Bag stedet står ægteparret Britt Vorre og Thomas Bendtsen

Udsat åbning
Åbningen af Aarhus Street Food er udsat til Fredag 19. august kl. 11.30
De har arbejdet fuld tid på projektet gennem et år, og i dag kan de endelig slå porten op til Aarhus Street Food i DSB’s tidligere garage ved rutebilstationen.

Britt Vorre og Thomas Bendtsen er de to ildsjæle bag, og de har satset alt. Britt Vorre er stoppet som lærer, og Thomas Bendtsen har solgt sin konsulentvirksomhed, men de to har skullet gennem meget for at kunne åbne Aarhus Street Food i dag.

Mange lokationer har været i spil, og der var også flere i konkurrence om at få lov at leje DSB-garagen, men den 1. juli fik ægteparret endelig grønt lys fra DSB Ejendomme og Aarhus Kommune, så det har været en travl sommer.
2.000 kvm garage

Den 2.000 kvm store DSB-garage er blevet godkendt af brandmyndighederne og har fået installeret toiletter. Væggene er renset ned, og der er gjort grundigt rent, men ellers har den fået lov at fremstå helt rå, så den bevarer sin historiske charme.

»Det er en superflot hal med et meget naturligt lys fra det 265 m2 store ovenlysvindue,« siger Britt Vorre.

Der er 22 forskellige køkkener i Aarhus Street Food, dog vil ikke alle stå helt færdige ved åbningen. Køkkenerne drives for de flestes vedkommende af gastronomiske iværksættere fra de lande, som køkkenet stammer fra, og mange af dem er blevet hjulpet godt i gang af Thomas Bendtsen, der har rådgivet iværksættere gennem mange år. Britt Vorre har arbejdet med catering ved siden af sit job som hjemkundskabslærer og er efter eget udsagn »et rigtigt madøre«.

»Vi vil kun have folk, der brænder for deres produkt, og maden skal være autentisk, ikke de fordanskede versioner, som fås mange andre steder. Vi har alt, lige fra dansk ribbenstegssandwich over et indisk, vietnamesisk og amerikansk køkken, en nudelsvinger fra Kina og Angela fra Rom, der laver pizza, til et mexicansk køkken, der er baseret på deres bedstemors opskrifter,« fortæller Britt Vorre.
Driver fire specialbarer

Sammen med Thomas Bendtsen driver hun selv hallens fire specialbarer med henholdsvis vin, øl, cocktails og kaffe og har ansat en barchef til hvert sted, som har fået frie hænder til at finde det bedste til hylderne. Hertil kommer en hovedbar, der har lidt af det hele, og som altid har åbent i Aarhus Street Foods åbningstid.

»Aarhus mangler et sted, hvor man kan spise god kvalitetsmad uden at blive flået. Byen har fået mange små fede steder, men hvis man er en flok, kan det være svært at få plads, det kan man altid her. Vi er et sted, hvor man bare kan slappe af og hygge sig, her er plads til alle,« siger Britt Vorre.
Flere streetfoodmarkeder

Siden Thomas Bendtsen og Britt Vorre fik ideen til Aarhus Street Food for tre år siden, er der kommet flere lignede koncepter til byen.

Bl.a. åbner Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv den 1. oktober, men Britt Vorre mener, der er plads til begge.

»Vores koncepter er helt forskellige. Deres koncept ligner Torvehallerne i København, og det er superfedt, vores er mere rå undergrund. Men vi håber da, at Chablis-segmentet også kommer ned til os for at opleve alle vores gastronomiske iværksættere. Vi har jo også længe åbent, til kl. 21 hver aften og længere endnu i weekenderne,« forklarer Britt Vorre.

Næste sommer får Aarhus Street Food også p-området ved siden af hallen til udeservering, og der vil blive afholdt events, bl.a. akustiske koncerter, både ude og inde.

»Aarhusianerne skal tænke Aarhus Street Food som et sted, de kan bruge til deres forskellige events, så har man en god idé, skal man bare tage kontakt til mig,« siger Britt Vorre, der allerede har vinsmagninger og kaffeskole på programmet.

Leveret af JP Aarhus

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Michelinrestauranter i Danmark

Annonce

Annonce