Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Rasmus Kofoed og den øvrige stab på Geranium kan glæde sig over tre Michelin-stjerner. Arkivfoto: Jens Dresling

Tre Michelin-stjerner til Geranium

Morten Bruhn24-02-2016

Også restauranter udenfor Aarhus og København er kommet i Michelins nye »Nordic Guide«.

Fem nye Michelin-stjerner er blevet drøsset over Danmarks bedste restauranter ved offentliggørelsen af Michelins nye Nordic Guide, der onsdag formiddag foregik ved Hotel d'Angleterre i København.

Den helt store nyhed handler om den københavnske restaurant Geranium, der onsdag har fået sin tredje stjerne og dermed rykker op i en liga bestående af verdens allerbedste restauranter.

Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide, sammenligner de fem nye stjerner med det danske europamesterskab i fodbold.

»Det er en bedrift, der er lige så stor, som da vi vandt EM«, siger Bent Christensen.

Geranium, der siden 2013 har haft to stjerner, er sammen med Maaemo i Oslo de første restauranter i Skandinavien til at få tre stjerner. Ifølge Michelin-guiden indikerer de tre stjerner en »ekstraordinær køkkenkunst, som er værd at rejse efter«.

Bent Christensen spår, at de tre stjerner til Geranium betyder større opmærksomhed på den danske gastronomi og turisme generelt.

»Når folk bevæger sig til Danmark fra Singapore eller Buenos Aires, så vil de ikke bare spise på Geranium. Så prøver de også de andre restauranter i bogen, så det har en stor betydning for Danmark og de danske restauranter,« siger Bent Christensen.

Også udenfor København og Aarhus har danske restauranter for første gang fået en Michelin-stjerne. Det gælder Henne Kirkeby Kro i Sydvestjylland, Kadeau på Bornholm og Frederiksminde i Præstø i Sydsjælland.

Og det giver ifølge Bent Christensen et løft til alle restauranter, der kandiderer til en Michelin-stjerne.

»Det betyder meget for restauranter i andre byer, der endnu ikke er blevet begunstiget. Både Kadeau og især Frederiksminde er ikke kendte i den store verden,« siger Bent Christensen.

I København er Kong Hans Kælder igen blevet indlemmet i Michelins Nordic Guide efter to år ude i kulden. Restauranten var den første i Danmark til at modtog en Michelin-stjerne i 1983.

Leveret af Jyllands-Posten

Jeg søger
Hvor

Billige restauranter

Michelinrestauranter i Danmark

Annonce

Annonce