Nyheder om restaurantsbranchen

Ny festival for de madglade

Af Marie Duedahl

Madfestivalen Smag på Byen ventes at tiltrække 10.000 spisende gæster.

Selv om Noma grundlagde begrebet Ny Nordisk, må det være Dragsholm Slot, der dyrker nærhedsbegrebet jord-til-bord-med den mest minutiøse intensitet. Takket være ikke mindst landmanden Søren Wiuff har de adgang til de fineste varer, der kan dyrkes på og i dansk jord, og de omsætter råvarerne fra Lammefjorden til gastronomi i verdensklasse. Fotos: Claes Bech-Poulsen

Nordlys ved bordet

Den nye nordiske gastronomi er på alles læber i en grad, som vi vist slet ikke selv fatter, trods vor vanlige selvoptagethed. En ny bog rister avantgarden en fortjent rune.

Anders Dahlstrup fra Aarhus Festuge og brygmester Morten Ibsen smager på øllen, som Husbryggeriet Jacobsen har lavet til festugen. Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

Festugens nye øl er næsten royal

Husbryggeriet Jacobsen har fremstillet en ny øl specielt designet til Aarhus Festuge. Jacobsen Aarhus Festbier er navnet, og den indeholder humlesorter med navne fra ædelstene.

Susanne Hovmand-Simonsens oldefar købte Knuthenlund Gods i 1913 for penge, han havde tjent på at sælge sine prisvindende camembert-oste. Sjovt nok hedder hendes grandfætter Claus Meyer, så interessen for madkvalitet må virkelig siges at ligge familien i blodet. Foto: Jesper Blæsild

Knuthenlund 2.0

Den lollandske godsejer Susanne Hovmand-Simonsen har omlagt hele landbrugsproduk-tionen til økologi og har 400 får og geder. I dag er Knuthenlunds gede- og fåreoste og yoghurter prisvindende gourmetprodukter.

Foto: Christian Lindgren

Gastronomiske gadefester og mageløs Michelinmad

Når madfestivalen Copenhagen Cooking går i luften den 24. august, bliver det med gastronomiske gadefester, urbane have-eventyr og østers-cruise i Københavns Havn. Festivalen slutter 2. september.

Nespresso åbner på strøget i Aarhus

Duften af kaffe kommer til at brede sig på strøget i Aarhus, når den schweiziske kæde åbner i Bestsellers tidligere lokaler i begyndelsen af november. Det kan signalere fornyet interesse fra internationale kæder i at etablere sig i Aarhus, vurderer en erhvervsmægler.

Det er ikke mange aarhusianske restauranter, der har haft samme ejer gennem næsten 30 år, men det har Chez Tony på Trøjborg. Stedets meget afholdte indehaver, Tony Aharonian, er ved at totalrenovere sin restaurant med forventet genåbning den 15. august. Foto: Ditte Lysgaard Holm

Trøjborgs Tony

Trøjborgs græske restaurant gennem snart 30 år, Chez Tony, lukker i sommer for at blive totalrenoveret. Stedets karismatiske indehaver, Tony Aharonian, håber at kunne genåbne på sin fødselsdag.

Wassim Hallal (i midten) er med på Food Festival i Aarhus. Sidste år hentede han inspiration og delte ud af sine erfaringer på en gourmetfestival i St. Moritz. Casper Dalhoff

Madfestival med masser af stjernedrys

Nordens bedste kokke samles ved Food Festival i Aarhus 6.-9. september.

Indehaver og daglig leder Sascha Steenfath anretter laksen ved bordet. Klassisk Fisk vil gerne skabe nærvær omkring gæsterne. Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Fisk med forhindringer

Fiskerestauranten Klassisk Fisks åbning i Nørre Allé har været på vej i over et år pga. en omfattende vandskade. Men nu er den tidligere pornobutik renoveret tilbage til fordums pragt.

At grille kræver omsorg

Selv om Katrine Klinken hævder, at hun ikke selv er den store grill-udøver, har kokken og madskribenten alligevel skarpe meninger om, hvornår grill er godt og dårligt. For hende er det forbundet med ferie, god tid og hyggeligt samvær. Og at maden smager grillet – ikke brændt.

Peder Mikkelsen, indehaver af restaurant Skovbakken i Randers, har samlet en meget betydelig vinkælder. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Romantée-Conti i Randers

Navnet Romanée-Conti klinger af storslåede smagsoplevelser hos enhver vinkender. Kun få flasker, der koster omkring 40.000 kr. stykket, kommer til Danmark, men det er muligt at smage de dyre dråber i Randers.

Viser side 7 ud af 14
Jeg søger
Hvor

Konkurrence

Nyheder