Nyheder om restaurantsbranchen

Stjernespækkede sanseindtryk på Michelin-niveau

Måske skal du ikke ud og rejse hen over sommeren og nyde den udenlandske mad, men Nordisk Spisehus i Aarhus kan måske dulme rejseabstinenserne. De har indledt samarbejde med Michelin-restauranter fra Japan og Spanien.

Nespresso åbner på strøget i Aarhus

Duften af kaffe kommer til at brede sig på strøget i Aarhus, når den schweiziske kæde åbner i Bestsellers tidligere lokaler i begyndelsen af november. Det kan signalere fornyet interesse fra internationale kæder i at etablere sig i Aarhus, vurderer en erhvervsmægler.

Det er ikke mange aarhusianske restauranter, der har haft samme ejer gennem næsten 30 år, men det har Chez Tony på Trøjborg. Stedets meget afholdte indehaver, Tony Aharonian, er ved at totalrenovere sin restaurant med forventet genåbning den 15. august. Foto: Ditte Lysgaard Holm

Trøjborgs Tony

Trøjborgs græske restaurant gennem snart 30 år, Chez Tony, lukker i sommer for at blive totalrenoveret. Stedets karismatiske indehaver, Tony Aharonian, håber at kunne genåbne på sin fødselsdag.

Wassim Hallal (i midten) er med på Food Festival i Aarhus. Sidste år hentede han inspiration og delte ud af sine erfaringer på en gourmetfestival i St. Moritz. Casper Dalhoff

Madfestival med masser af stjernedrys

Nordens bedste kokke samles ved Food Festival i Aarhus 6.-9. september.

Indehaver og daglig leder Sascha Steenfath anretter laksen ved bordet. Klassisk Fisk vil gerne skabe nærvær omkring gæsterne. Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Fisk med forhindringer

Fiskerestauranten Klassisk Fisks åbning i Nørre Allé har været på vej i over et år pga. en omfattende vandskade. Men nu er den tidligere pornobutik renoveret tilbage til fordums pragt.

At grille kræver omsorg

Selv om Katrine Klinken hævder, at hun ikke selv er den store grill-udøver, har kokken og madskribenten alligevel skarpe meninger om, hvornår grill er godt og dårligt. For hende er det forbundet med ferie, god tid og hyggeligt samvær. Og at maden smager grillet – ikke brændt.

Peder Mikkelsen, indehaver af restaurant Skovbakken i Randers, har samlet en meget betydelig vinkælder. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Romantée-Conti i Randers

Navnet Romanée-Conti klinger af storslåede smagsoplevelser hos enhver vinkender. Kun få flasker, der koster omkring 40.000 kr. stykket, kommer til Danmark, men det er muligt at smage de dyre dråber i Randers.

En aldeles herlig næse

Det kræver sin mand at trænge igennem vinkendernes indforstået lingo. Her er en introduktion til vinsprog.

Perlebyg – her med ristede nødder og krydderurter er blot én af de utallige måder, kornet kan tilberedes på. Fotos: Frederikke Heiberg

Potent perlebyg

Lavt stofskifte, en venindes død og italienske aner fik Sandra Pugliese til at se perlebygs potentiale for fantastisk fordøjelse og lukrativ forretning

Foto: Cofoco

Cofoco vokser i alle retninger

Ni restauranter i København og et hotel i Sydfrankrig er ikke nok. Nu har madimperiet Cofoco overtaget Lufthansas køkkener i lufthavnen for at lave maden hurtigere og producere flymad, og så skal frostmad blive det helt store hit i Danmark.

Undgå at branke kødet. Foto: Colourbox

Sådan griller du uden sundhedsrisiko

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du griller, hvis du vil undgå kræftfremkaldende stoffer.

Viser side 7 ud af 14
Jeg søger
Hvor

Nyhedsbrev

Modtag de nyeste anmeldelser, nyheder og artikler om vin, opskrifter og meget andet.