Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Peanutbutter- og granolabar

Af Katrine Eld22-07-2016

Kakaonibs er mørke, sprøde og bitre stykker af kakaobønnen, og de giver en smagseksplosion af chokolade.

Klik her for at se andre opskrifter fra

Kakaonibs er helt naturlig ren rå kakao uden tilsat sukker eller andre tilsætningstoffer. De stammer fra Sydamerika og har et højt indhold af antioxidanter. Kakaobønnen renses, pilles, ristes og kernen bliver til sidst delt i mindre stykker til nibs, hvor bønnen ellers også kan males til kakaopulver.

De smager skønt i müsli, salater, desserter, frugtsalat og bagværk. Fx kan du anvende kakaonibs, hvor du ellers vil anvende chokoladestykker.

Opskriften er fra denne hjemmeside eatrealhealthyfood.com.

Ingredienser
12 stk.

• 2 store modne bananaer
• 2,5 dl peanutbutter
• 6 dl havregryn
• 2 tsk. honning, ahornsirup eller agavesirup
• 1/2 tsk. salt
• 1 tsk. chiafrø
• 2 spsk. kakaonibs (mørk chokolade i små stykker kan også anvendes)

Trin for trin

Bland bananer i skiver og peanutbutter i en skål.

Blend disse to herligheder sammen med en stavblender.

Tilsæt havregryn, honning/sirup, salt, chiafrø og kakaonibs

Bland det hele godt sammen.

Fordel massen på en bageplade med bagepapir.

Fold bagepapiret omkring massen og form en firkant. Gøres lidt ligesom når du pakker gaver ind.

Fold bagepapiret ud igen, så du kun har et lag bagepapir under peanutbaren.

Bages ved 180 grader i 18-20 min.

Afkøles inden den skæres i ca. 12 stykker.

Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Leveret af Grøn Kærlighed

Jeg søger
Hvor

Annonce