Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Anmeldelser og artikler om vin

Sådan vælger du den perfekte vin til sommermaden

Af Per Skovkjær Sand

Chefsommelier Fredrik Hierner fra Modern American Steak House i Aarhus og vinhandler og tidligere sommelier Morten Nass fra Vinens Verden i Odense giver her råd til at vælge den perfekte vin til sommerens mad.

Om sommeren må vinen gerne være frisk og let, så den passer til grøntsager, fisk og skaldyr. Foto: Colourbox

Sådan vælger du den perfekte vin til sommermaden

Chefsommelier Fredrik Hierner fra Modern American Steak House i Aarhus og vinhandler og tidligere sommelier Morten Nass fra Vinens Verden i Odense giver her råd til at vælge den perfekte vin til sommerens mad.

Orangevin er hvidvin lavet som rødvin. Foto: Janus Engel

Er orange det nye sort?

Hvis du ikke har smagt orangevin endnu, så er der en syret oplevelse i vente.

Foto: Mik Eskestad

Du drikker for lidt Rosé - gør du ikke?

Rosé har en forunderlig evne til at fremkalde sol og sommer-känslor - og du drikker for lidt af det.

Størstedelen af cava, en mousserende vin fra Spanien, produceres i Penedes i Catalonien. Foto: Wikimedia Commons

Cava er andet end billige bobler

Jyllands-Postens vinekspert slår et slag for et mere kontinuerligt forbrug af boblevin, og det behøver ikke at være den dyre champagne hver gang. Her er syv billige og ganske fine cava'er.

Til påskelammet hører også en god påskevin. Foto: AP/Nasser Nasser

Disse vine efterlader dig lamslået

Læs med, når Anders Halskov-Jensen tester vine til påskelammet.

Foto: Carsten Bundgaard

Sådan får du mest ud af vinsmagninger

At gå til smagninger er en fantastisk måde at udvide sin vin-horisont på. Læs Anders Halskov-Jensens guide til hvordan du optimerer oplevelsen.

Læs med når Anders Halskov-Jensen lægger gane til en omgang engelsk skumbad. Foto: Torben Stroyer

Mød champagne-dræberne fra England

Ja, de laver også vin i England. Ja, de er gode til det, i særdeleshed til bobler.

Fossilfund af planter viser, at man har dyrket vin i Moldova i 4.000-5.000 år. Foto: John McConnico/AP

Sød rødvin, og det, der er værre?

Ahmenhørnuher, vil min avis nu også have mig til at drikke vin fra Moldova? Skal galskaben aldrig tage en ende? Læs med og døm selv.

Der er ingen grund til at vælge et helt vinland fra, bare fordi dets billigste konsumvine er dårlige. Arkivfoto: Jan Dagø

Smag vinen, der smadrer dine fordomme

Har du også vinøse fordomme om fx Chile, amarone, beaujolais eller vine fra Spanien? Så læs om, hvorfor det indimellem er en god idé at viske tavlen ren.

Bulgarsk vin på druen mavrud imponerede for nylig vinskribenten, der godt kunne godt spå, at lande som Ungarn, Bulgarien og Rumænien kommer mere på den globale vinbane. Foto: Wikimedia Commons

Hyldest til de ukendte vine: »Det er crazy vin. Du har med garanti ikke smagt lignende«

Ud af flere tusind er det de samme 5-10 druesorter, der dominerer den vin, du drikker. Hvad med alt det andet?

Viser side 1 ud af 16
Jeg søger
Hvor

Vinproducenter

Vinproducenter
Læs om en række vinproducenter og se et udvalg af deres vine. Se Vinproducenter

Annonce

Annonce