Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Anmeldelser og artikler om vin

Sådan vælger du den perfekte vin til sommermaden

Af Per Skovkjær Sand

Chefsommelier Fredrik Hierner fra Modern American Steak House i Aarhus og vinhandler og tidligere sommelier Morten Nass fra Vinens Verden i Odense giver her råd til at vælge den perfekte vin til sommerens mad.

Du får for lidt af den alsidige rosé

Kan du ikke mærke det? Der er varmegrader i luften, kvindernes skørter bliver kortere, og mændenes arme brunere, og pludselig slår det dig, hvor lidt rosévin, du egentligt får.

Kroejer Rico Jørgensen serverer en af aftenens danske vine. Foto: Ida Munch

Jysk hjerteblod på flaske

Kender du begrebet "winemakers dinner"? Det er en middag, typisk arrangeret af en vinhandler, hvor en god restaurant sætter mad til vine fra en bestemt producent, der som regel selv er tilstede og fortæller om vinene.

Château Palmer. Navnet stammer fra den engelske officer Charles Palmer, der ankom til Frankrig i 1814. Foto: Wikimedia Commons

Engang var det nemt: vinen skulle bare være fra Bordeaux

»Engang var det nemt. Bredvommede borgmestre beså gavebordet ved de hyppige jubilæer, og det var altid fyldt med Bordeaux-vin ... hvis det var fint, skulle det bare være fra Bordeaux, ligegyldig hvor sur og pjasket vinen var«

Uforpligtende luksus med dansk islæt

Her er en oplagt mulighed, når man får lyst til at være ekstra god ved sig selv eller gode venner: En siciliansk syrah, der er lavet af en dansker.

Ugens vine er i gastronomisk kontekst bredt anvendelige til alt fra fjerkræ til kødretter. Arkivfoto: Lærke Posselt/Polfoto

Lethed og elegance fra Rhône

I denne uge smager vi for at glemme – og det er der en poetisk retfærdighed i...

Jovino - findes der en ringere vin?

I dag bliver du ikke klogere på vin, ihvertfald ikke af denne klumme. Men du får en lille anekdote med dig, og selvfølgelig også en vinanmeldelse. Så er det op til dig, om du vil læse videre.

»Supermarkeds-amarone« er et skældsord blandt vinkendere

Man må udfordre sine fordomme, så det er på tide at tage temperaturen på den forkætrede supermarkedsudgave.

Øllandet kan skam også lave vin

Tjekkiet er ikke bare det gode øls land. Tjekkerne laver også gode vine. Som f.eks. denne, der vil gøre sig på terrassen til sommer.

Nils Lillelund. Arkivfoto.

2012 var en fin årgang for Côte-Rôtie

Rhône-dalen har fået en renæssance over de seneste tredive år og har været velsignet med gode årgange på det seneste.

Spanske fortidsdråber

Rioja har stadig meget at byde på, selv om regionen er blevet glemt lidt i farten.

Viser side 4 ud af 16
Jeg søger
Hvor

Vinproducenter

Vinproducenter
Læs om en række vinproducenter og se et udvalg af deres vine. Se Vinproducenter

Annonce

Annonce