Jyllands-Posten Finans Watch Medier Om Jyllands-Posten Persondatapolitik

Anmeldelser og artikler om vin

Sådan vælger du den perfekte vin til sommermaden

Af Per Skovkjær Sand

Chefsommelier Fredrik Hierner fra Modern American Steak House i Aarhus og vinhandler og tidligere sommelier Morten Nass fra Vinens Verden i Odense giver her råd til at vælge den perfekte vin til sommerens mad.

Se videoen nederst i artiklen.

Giv de unge vine noget luft

Hvordan får du den bedste smag ud af de unge vine? Niels Lillelund giver dig tippet her.

Spyt ud – og drik så videre …

Brug spyttespanden flittigt, hvis du vil have mere end beruselse ud af en god vinsmagning.

Foto: Joachim Adrian

Hvad skal vi drikke til?

Hvornår passer vin og mad sammen? Og er det overhovedet til at finde ud af?

Seresin bekender sig til en europæisk opfattelse af, hvad vin skal være. Vinhuset blev biodynamisk i 2010.

Sexede kiwier

Pinot noir går en gylden fremtid i møde i New Zealand, og allerede nu produceres fremragende vine. De er typisk mere ligefremme, ligefrem mere sexede end deres burgundiske modstykker – og er der noget galt i det?

Christophe Erhardt fra Domaine Josmeyer håber, at hans parcel med pinot noir på Hengst vil kunne opklassificeres til Grand Cru – i givet fald som den første Grand Cru pinot noir i Alsace. Foto: Niels Lillelund

Pinot noir i Alsace

Rødvin fra Alsace er en aldeles overset genre, der må revurderes.

Hvorfor smager den fine vin fra sommerferien ganske anderledes, når man drikker den herhjemme? Foto: Janus Engel

Øv for vinho verde-syndromet

Det er træls, når ferieminder på flaske kommer til kort.

Foto: Jonathan Bjerg Møller

De gustibus non est disputandum

”Smag kan ikke diskuteres”, siger dette gamle latinske ordsprog. Det prøver Anders Halskov-Jensen nu alligevel i ugens klumme.

Kæmpe vinmarked på Godsbanen

Nogle af landets bedste vinhandlere giver smagsprøver på deres vine, når Winemarket 1.0 løber af stabelen på Godsbanen i Aarhus lørdag den 18. oktober.

Derfor spræller det svære vinsprog

Hvordan beskriver man en vin, og hvordan skal du egentlig fortolke det, du læser på vinsiderne? Anders Halskov-Jensen prøver at beskrive syntaksen i sine vinanmeldelser.

Den nye generation af tyske vinmagere magter at gøre de tyske rødvine lettere og friskere end tidligere – også hjulpet af, at vejret er blevet varmere. Foto: Niels Lillelund

Frisk rødt fra det unge Tyskland

En ny generation af vinproducenter leverer en ganske anden stil i spätburgunder, der er en seriøs konkurrent til Bourgogne med de stigende priser der.

Viser side 6 ud af 16
Jeg søger
Hvor

Vinproducenter

Vinproducenter
Læs om en række vinproducenter og se et udvalg af deres vine. Se Vinproducenter

Annonce

Annonce