Hvis du er den glade ny ejer af en panini grill så leder du muligvis efter inspiration til at lave nogle alternative panini som du kan imponere venner og bekendte med når de er på besøg, eller vigtigst af alt give dig selv en fantastisk ny smagsoplevelse hver gang du fyrer op. Det er jo ligesom ikke meningen at du bare skal lave toast med toast på vel? Fortvivl ej, herunder finder du 3 gode alternative opskrifter til at lave lækre panini. 

1. Italiensk Panini

Panini er et italiensk ord og en italiensk ret i sin oprindelse, så derfor burde din første eksperimenteren med din nye panini grill være rettet mod det italienske køkken. Du starter med et ciabatta flute af en art, de findes i mange forskellige butikker i størrelser der giver ca 3 panini. Køb også en rød eller grøn pesto, frisk mozzarella (den i kugler der ligger i vand), frisk basilikum og kød efter eget valg. Hvis du er i nærheden af en slagter eller italiensk grossist så er ville det optimale være en ægte italiensk salami, men hvis Netto er eneste udvej så er skiveskåret parma skinke også en god mulighed. Smør indersiden af brødet med pesto, skær mozzarella i skiver og læg i bunden, tilsæt et par blade basilikum og slut af med kødet. Smør panini grillen med olivenolie, og ecco qui. 

2. Spansk Panini

Den spansk inspirerede panini er primært fokuseret omkring Serrano skinken. Eftersom spanske råvarer ikke er i overflod i de danske supermarkeder kan resten af ingredienserne variere lidt fra land til land, men hvis du kan supplere med en ægte spansk manchego ost så er du godt kørende. Brødet kan enten være ciabatta eller en frisk baguette (frossent brød giver sjældent et godt resultat), og ligesom den italienske panini så er det altid godt at smøre med noget pesto af en art. Tilsæt lidt frisk rosmarin for et sidste pift. 

3. Vegetar Panini

Det er mere og mere almindeligt at folk ønsker sig et vegetarisk alternativ, og selvom det måske ikke lige er dig, så er det meget muligt du har nogle venner der følger denne livstil, og som vil sætte pris på at du har dem med i overvejelserne når du hiver din panini grill frem. En grov baguette gør sig godt til det vegetariske alternativ, og istedet for kød vælger vi en skiveskåret squash eller aubergine (aubergine bliver mere blød hvorimod der er mere bid i en squash, så det er en smagssag). For at opveje for kødet vælger vi i denne panini to slags oste, en moden lys cheddar og en mere krydret ost, fx en chili gouda eller en gorgonzola. Derudover skal vi have lidt mere grønt, og nogle tyndt skårede svampe og/eller skiver af hvidkål giver det sidste pift til din vegetar panini, hvidkålen giver tilmed noget mere bid. Sidst men ikke mindst smøres indersiden af brødet med hvidløgsolie, som du har tilberedt i god tid så det har fået lov at stå og trække nogle timer. Velbekomme.