Vil du gerne i gang med at spise sundt som studerende, behøver det faktisk ikke at være svært. Her kommer vores bud på, hvordan du nemt kan vedligeholde en sund kost, når du flytter hjemmefra, og skal i gang med at stå for maden selv.

 

Det behøver ikke at være svært at spise sundt. Det handler ofte bare om at tage sig sammen til det. Ligesom når du skal lave procentregning online, eller hvad du nu ellers har af opgaver i skolen.

Undgå pizza og burgere

For det første kan det være en rigtig god ide at undgå fastfood. Det er en rigtig god start på at spise sundere som studerende. Der er mange studerende, der vælger at få leveret fastfood flere gange om ugen, fordi det bare er nemmere, og så slipper de for selv at lave mad.

 

Men det er for det første en dyr fornøjelse som studerende, og derudover er det også meget sjældent, at du vælger at få leveret noget sundt via denne løsning, hvis vi nu skal være ærlige. Det er tit fastfood, der kommer, og kan du skære det fra, er du allerede godt på vej mod et sundere liv.

Tag din egen madpakke med

Det kan også være en rigtig god ide at tage din egen madpakke med i skole eller på studiejob, så du ikke skal spise mad fra kantinen eller en nærliggende grillbar, som mange studerende vælger at gøre.

 

For det første kan det spare dig for penge at lave din mad selv, men for det andet kan det også bare spare dig for en masse unødvendige og tomme kalorier at undgå kantinemad eller fastfood mad, som er blevet populært for mange unge mennesker at spise hver eneste dag.

Lær at lave lækre retter med masser af grøntsager

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv at spise sundt, kan det være en god idé at lære at lave mad. Det handler bare om at kaste dig ud i det, og hvis du ikke har en masse gode kogebøger stående, kan du på nettet nemt finde opskrifter på tusindvis af sunde og lækre retter, som du kan prøve at lave.

 

Jo mere du laver mad, desto bedre bliver du også til det, og desto bedre sunde retter kan du også lave. Så det er bare med at komme i gang med at lave mad.