Gin er en spiritus, der er elsket af mange. Det er der flere grunde til; bl.a. den karakteristiske smag af enebær og alsidige anvendelse i drinks som Gin & Tonic eller Gin Hass. Men hvad nu hvis du ønsker at nyde den samme gode smag og aroma uden alkoholens virkning? Heldigvis findes der efterhånden et stort udvalg af gin uden alkohol, som smager mindst lige så godt som den traditionelle gin med alkohol. Om man skal vælge gin med eller uden alkohol er en smagssag. Men der er i hvert fald fire gode grunde til at vælge en alkoholfri gin.

Derfor bør du overveje alkoholfri gin

Hvis du skal køre bil: En af de mest åbenlyse grunde til at vælge gin uden alkohol er, når du skal køre bil. Ved at vælge gin uden alkohol kan du nyde den skønne smag af gin uden at bekymre dig om, hvor meget alkohol du har indtaget og risikoen ved at køre i påvirket tilstand. Det er en ansvarlig beslutning, der påvirker din egen sikkerhed såvel som andres. Derfor er det også et ansvarlig valg at drikke alkoholfri gin.

Hvis du vil indtage færre kalorier og bevare den gode smagsoplevelse: Hvis du ønsker at reducere dit kalorieindtag, men stadig ønsker at nyde smagen af en god gin og tonic, er gin uden alkohol et fantastisk alternativ. Alkohol er kendt for at have et højt kalorieindhold, så ved at vælge en alkoholfri version kan du spare på kalorierne, samtidig med at du kan nyde den karakteristiske smag og aroma i gin. En gin uden alkohol er et glimrende valg for dem, der ønsker en sundere livsstil – eller i hvert fald at tage sundere valg en gang imellem – uden at gå på kompromis med den gode ginoplevelse.

Hvis du vil undgå tømmermænd: En anden fordel ved gin uden alkohol er, at du kan undgå de negative virkninger, der ofte følger med alkoholindtag = tømmermænd. Ved at vælge en alkoholfri gin kan du nyde din favoritdrink uden at bekymre dig om hovedpine, kvalme og træthed dagen efter. Derfor er en alkoholfri gin et oplagt valg til sociale arrangementer, så du er frisk og klar i hovedet den efterfølgende dag.

Hvis du vil sende et signal til andre: At vælge gin uden alkohol kan også sende et positivt signal til andre mennesker, f.eks. ved sociale arrangementer. En sådan beslutning viser, at du kan deltage i festligheder og nyde en drink, samtidig med at du er opmærksom på dit alkoholindtag. Det kan inspirere andre til at tænke over deres eget forhold til alkohol og opfordre til et mere moderat og ansvarligt forbrug. Og det er især et godt signal at sende andre i forhold til at køre bil efter en drink eller to – noget man ikke bør gøre.

Find din nye favoritgin online

Uanset om du skal køre bil, ønsker at indtage færre kalorier, gerne vil undgå tømmermænd eller blot ønsker at sende et positivt signal til andre, så er gin uden alkohol en god mulighed til fortsat at nyde oplevelsen fra en gin uden de negative eftervirkninger.

Så næste gang du gerne vil nyde en god G&T, kan du overveje at vælge den alkoholfrie version. Og det er bestemt også en mulighed derhjemme, da der findes mange tilbud på gin uden alkohol – især online. Her kan du finde alkoholfri gin fra mange kendte brands og nemt og enkelt købe en god gin til dit eget barskab.