I de senere år er revolutionen til digital og levering opstået. Det betyder, at online bestilling, levering og afhentning ved siden af ​​skal indregnes i alle dele af restaurationsbranchen.

Generelt stiger restaurationsbranchens popularitet dag for dag. Denne tendens er også ved at udvikle sig takket være en række madlavningsshows og live-battles, hvor forskellige kokke konkurrerer om titlen som den bedste kok. Et af de største navne i branchen er Gordon Ramsay og hans “Hell’s Kitchen”. I øjeblikket har begrebet “kulinarisk tema” for længst overskredet grænserne for det konventionelle køkken og er blevet anvendt på mange områder, hvad enten det er film, forskellige mobile madlavningsapps eller endda online casinospil.

Når vi taler om sidstnævnte, ved alle, at der kan være helt forskellige temaer, men det er det kulinariske tema, som nu er et af de mest populære, selv i online slots. Takket være verdens førende kokke og kulinariske shows er der endda på dette område et tema slot Gordon Ramsay Hell’s Kitchen, hvor spilleren kan føle atmosfæren i “køkkenet” og overveje de små detaljer, der hører til denne sfære. Det viser, hvor meget restaurantkulturen nu har infiltreret vores hverdag, og det vil kun blive mere og mere.

Tech trends i 2022

Den første trend er restaurantlevering. Madleveringstjenester blev uhyre vigtige, men medførte unikke udfordringer, hvor trends kan afhjælpe. Tillid til fødevarehåndteringsprocessen, leveringsmetoder og efterspørgsel efter kontaktløse transaktioner blev front og centrum for dem, der bruger restauranter til hjemlevering.

Med leveringsordrer i gang, er levering nøglen, men den har været afhængig af mennesker. For at imødekomme den øgede efterspørgsel skal vi ombygge til fremtidig vækst, effektivitet og omkostningseffektivitet. Chaufførbemandingen er strakt, og omkostningerne skal ned for forbrugerne, så muligheden er åben for, at automatisering og teknologi kan træde til.

En anden trend er brug af robotter til levering, såsom Los Angeles, Denver og Madison, Wisconsin. Ved udgangen af 2022 vil dusinvis af yderligere byer sandsynligvis se deres første leveringsrobotter. Manglen på arbejdskraft har givet plads til, at robotter kan flytte ind og tage sig af jobs.

Mens restauranter er begyndt at forberede sig på fremtidens spisning, er en tredje trend kontaktløs spisning eller QR-kode spisning med at få spisende gæster. Med en QR-kode-baseret digital menu kan spisende gæster hurtigt scanne menuen fra deres mobil, bestille og betale kontaktløst. Det er en sikrere og nemmere mulighed over menukortene, minimerer kontakten med restaurantpersonalet og hjælper med øjeblikkelig kommunikation, hvilket resulterer i hurtigere bordbehandlingstider. Digital menu forbedrer kundeoplevelsen, da menuen er dynamisk baseret på tilgængelighed. De kan lokke dem med visuelle billeder af maden, mens der ikke er behov for at downloade nogen app til bestilling.

Fødevarebranchen indebærer at indkøbe den rigtige mængde ingredienser og optimalt bruge dem, så omkostningerne ved at producere dem er minimale, så man undgår spild for at øge indtjeningen. En fjerde trend er automatiseret lagerbeholdning giver meget mere kontrol over lagrene, da det er nemmere at spore fødevareomkostninger for reduceret spild/tyveri. Med Cloud ERP/POS er det nemmere at spore lagerbeholdning i realtid, planlægge og optimere. Produktionsplanlægning hjælper med at estimere de ingredienser/beholdning, der kræves for at tilberede maden. Det hjælper med at nå frem til den nøjagtige pris for varen (det inkluderer omkostningerne til ingredienser, elektricitet, arbejdskraft, pakning og mere).

En femte trend er at Omni-kanaler altid været spillet for restauranter. Med fremkomsten af afhentning ved siden af, kontaktløs bestilling og kontaktløs levering, er restauranter nødt til at konsolidere sig med en integreret restaurant-ERP for effektivt arbejde. Mens restauranter vil fortsætte med at integrere med forskellige markedsaggregatorer, loyalitetsudbydere, e-handel, mobilbestilling, digitale tegnebøger, giver ERP denne samarbejdsplatform et samlet overblik over ordrer, lager, priser, promovering og mere.