December er over os, og det betyder, at julesæsonen for alvor er begyndt. Men er det lidt svært at komme i feststemning? Så her er 9 sjove og nemme spil til at få alle julefrokostgæsterne i festlig stemning; uanset om det er klassekammerater, kolleger, familie eller venner.

 1. Klassisk

Den store klassiker inden for julespil er pakkespillet. Hvis nogen har glemt reglerne, er her reglerne (i hvert fald de regler, jeg plejer at spille):

Først tager alle en gave med og pakker den ind. Det er som regel noget fra Tiger eller noget man lige har fået med hjem. Du kan også opsætte en regel om, at du skal kunne have det på og så aftale, at alt tøj skal bruges resten af ​​aftenen.

Nogen i selskabet stiller et ur, og selskabet ved ikke, hvor længe kampen varer. Så slår terningerne igen, men denne gang skal du pakke pakkerne ud. Du bliver ved med at gøre dette, indtil uret går, du skal åbne det!

 2. Julegåder

Det er altid sjovt at have en quiz, og til en julefrokost kunne temaet sagtens være glædelig jul. Spørgsmål kan relatere til julekalendere gennem årene, juletraditioner i forskellige lande, julesange og alt andet Google har i vente, når du søger efter jul.

 3. Noter under brættet

Det næste brætspil i serien kunne være meget interessant. Her er der lagt en seddel under hver tallerken med nogle ting, som personen skal lave om aftenen. Alt efter hvem der er til festen, kan du skrive hvad du synes er passende. En person skal måske hæve et glas hver time, en anden taler, og en tredje sørger for, at glassene er fyldt. Kun begrænset af fantasi.

4. Julesange

Der er intet som en klassisk julesang til julefrokosten. Især ikke når det første slag er dumpet. I denne version kan du opdele linjerne i sangen, så forskellige gæster synger hver linje. Måske synger mænd en replik, så kvinder, så rødhårede og så videre.

 5. Hit med julesangen

du bliver opdelt i hold og derefter tager hvert ord i en sang på tavlen, så rækker det hurtigste hold  hånden op eller siger en rigtige lyd. Prøv at gætte sangen ved at synge den. Hvis de er korrekte, får de point, hvis de er forkerte, får de andre et ord. På den måde bliver der lidt konkurrence i festen og man kan synge julesange.

6. Tag mikrofonen op

 Vi bliver ved med julesangene, for der er nogle spil omkring dem. I spil nummer 6 er opgaven at gætte en julesang, som andre i selskabet skal nynne. Men personen skal nynne med lydtætte høretelefoner og kan derfor ikke høre sig selv. Der kommer ofte rigtig sjove lyde ud af det, og det er virkelig ikke altid nemt at gætte sangen.

7. “…Hvem er julemanden?”

 Du kan gætte det fra følgende tråd. Spillet er Jeopardy! Her får du svaret på et spørgsmål og så skal du gætte spørgsmålet. I Jeopardy er der normalt mange forskellige varianter, og her kunne det blive jul. Du kan også oprette en Facebook-kategori, hvor du skal gætte, hvem der har skrevet tidligere opslag på Facebook eller liket forskellige sider.

8. Stativ, stakit, stafet

Hvad med en julestafet? Her kan du lave forskellige discipliner, som holdene skal igennem. Det kunne være at “tage hatten på”, spise masser af peber, binde blyanter om maven og smadre flasker og alt muligt andet, du kan komme i tanke om. Så kommer virksomheden ind og rykker lidt rundt, og der dukker ofte gode grin op fra forskellige sektorer. Her kan du ofte lade dig inspirere af mange folkeskoleaktiviteter eller spørge dine forældre; de kan have spillet et par brætspil i deres levetid.

 9. Magrethe skål

Endnu en klassiker. I Magretheskålen registrerer alle i virksomheden tre navne på personer eller personligheder, som alle i virksomheden skal kende (reglen er normalt, at mindst tre personer skal kende navnene). Virksomheden er opdelt i teams, der på skift gætter navnet. Et holdmedlem skal lade de andre holdkammerater gætte navnet på sedlen uden at sige det højt. Du indstiller uret til 30 sekunder eller 1 minut – afhængigt af hvad du tænker, og når tiden løber ud, er det næste holds tur.

Så kom til Aalborg Maximum og fejr din julefrokost, med en masse sjove lege og godt humør.