Er du i tvivl om hvilke type kaffemaskine du skal vælge og endda også hvilken typer bønner der passer dig bedst? Læs videre her og forhåbentlig find svarende.

Filterkaffemaskine, espressomaskine eller kapselkaffemaskine

Som du nok i forvejen ved så er der en række af kaffemaskiner du kan vælge imellem, som hver især giver noget anderledes end de andre. Jeg vil det bedste for dig, hvorfor jeg rådgiver dig til at sætte dig ind i de forskellige typer af kaffemaskiner, men du får her lige en kort oversigt.

Filterkaffemaskiner

En filterkaffemaskine laver sjovt nok, filterkaffe eller drypkaffe. Den mest populære type af brygning i Danmark. Det er simpelt hvor formalet kaffe placeres i et filter og vand drypper igennem det indtil du har en kop kaffe. Ved at lade varmt vand dryppe igennem kaffen, så hiver vandet de forskellige olier og aromaer ud af kaffen, og giver den gode smag. Du behøver ikke købe formalet kaffe til det formål, men købe hele bønner i stedet og kværne dem.

Espressomaskine

En espressomaskine er et godt valg. Med en fuldautomatisk espressomaskine kan du tilberede alt fra espresso, americano, cappuccino og caffe latte med kun et enkelt tryk. Den har en indbygget blender og pisker mælk – hurtigt og nemt. Hvis du i stedet vil spille rollen som en rigtig barista og male dine egne bønner, dyppe din malede kaffe og holde styr på dvaletider, så bør du købe en halvautomatisk kaffemaskine.

Kapselkaffe

Med en kapselkaffemaskine, får du hurtig ved at brygge en kop kaffe. Du skal dog tænke på at efter den maskine du vælger, også fremover skal vælge de rigtige kapsler. Der er mindre oprydning, da kaffegrumset bliver inde i kapslen.

Elektronisk kaffekværn

Hvis du vælger en filterkaffemaskine eller espressomaskine og selv vil kværne dine hele bønner, så skal du nok også bruge en elektronisk kaffekværn. Det gør så ikke skal gøre det i hånden og du kan justere efter niveau af hvor meget dine bønner skal males

Stempelkande eller Frenchpress

Er du mere til en stempelkande kaffe / Frenchpress kaffe, så skal du ligeledes enten have fat i formalet kaffe eller kværne dine hele bønner selv. Dog så får du en hurtig kop kaffe, som også smager yderst lækkert.

Arabica hele kaffebønner eller formalet kaffe

Når det kommer til at vælge bønner, så skal du selvfølgelig tænke på hvilke du skal vælge. Er det Arabica eller Robusta bønner? Her anbefaler vi klart Arabica bønner, da det er af højere kvalitet end Robusta bønner. Find dine kaffebønner her.

Single-serve kaffebreve

Går du er i tvivl om hvilken type kaffe du er mest til, så har jeg gode nyheder. Du kan, inden du vælger din hele kaffebønner eller formalet kaffe, bestille de smarte kaffebreve, hvor et brev svarer til en kop kaffe. Dermed kan du teste flere forskellige typer af kaffe, om det er mørkt, mellem eller let ristet kaffe. Kaffebreve er dog ikke så udbredt i Danmark endnu, hvorfor du nok kun kan finde flere kaffeblends her.