Maden er et element som vi samles om de fleste aftener året rundt.

 

Det er under aftenmåltidet, at vi har mulighed for at høre vores venner og familie ad, hvordan deres dag har været og hvad de har lavet, og fortælle dem om vores.

 

Dette gælder også nytårsaften, dog på et anderledes plan. Her har vi nemlig muligheden for at snakke om hele i mere general forstand, samt at høre hvilke forventninger vi har til det kommende år. Derfor er det også vigtigt at maden til dette måltid er lidt ekstra lækker og mere speciel, i forhold til årets andre aftener. 

 

Her kan du læse om, hvilke forskellige muligheder du har til måltidet nytårsaften og hvad du selv kan gøre for, at dette måltid bliver helt specielt.

 

Antallet af retter

 

Det første du skal gøre når du skal planlægge jeres nytårsaftens måltid, er at finde ud af, hvor mange forskellige retter der skal serveres. Er det nok med én ret og måske en dessert at slutte af på, eller skal I igennem en masse mindre retter?

 

Det kan også være, at det skal være traditionelt, hvor der startes ud med en appetizer og en velkomstdrink, og at I først sætter jer til bords lidt senere, hvor der serveres forret og hovedret, der bliver efterfulgt at en dessert. Det er helt op til dig, men det afhænger selvfølgeligt også af, hvilke forventninger der er til hele aften. 

 

Måske er maden midtpunktet for aftenen, og er derfor det der skal være den bærende del, som der bruges flere timer på. Det kan også være at den bare skal overstås hurtigt, så I hurtigt kan komme i gang med at feste igennem.

 

Overvej også om der være et samlet tema for de forskellige retter, eller om det bare vigtigt at de enkeltvis er lækre? Det kan være at I er ude noget autentisk ramen på Nørrebro, eller måske lyde en Grønlands rejecocktail mere indbydende. 

 

Mad udefra eller hjemmelavet?

Det er vigtigt at du I god tid finder ud af, om du selv vil stå for hele middagen og bruge nogle timer i køkkenet nytårsdag, eller om der skal bestilles mad udefra. 

 

Overvej hvor meget tid og overskud du har, samt hvor gode dine madlavningsevner er. Kan du være bekendt at servere en tør steg for dine gæster nytårsaften, eller bør du lade nogle professionelle om at stå for denne del?

 

Nogle af dine gæster har måske store forventninger til maden på nytårsaften, og der er derfor stor mulighed for at skuffe dem, hvis du ikke har 100% styr på madlavningen.

 

Hvis du vælger at bestille udefra, er der både mulighed for at få et cateringfirma til at stå for maden, men du kan også nøjes med noget take-away fra en restaurant. Sørg dog for at være ude i god tid, hvis der skal bestilles mad udefra.