Når man frituresteger, så bliver madvaren sprød og saftig på samme tid, hvilket mange synes er ekstremt lækkert. Friturestegte retter er især populært, når det kommer til at stege fisk og kylling. Men det kan også være en god idé at prøve at stege grøntsagerne i frituren. Hvis man er ejer af et spisested, så kan man faktisk også – via afhentning af brugt friture olie – genanvende en denne ressource og på den måde passe på miljøet. Læs med her, hvis du vil kaste dig ud i at lave fritureretter derhjemme.

Brug den rigtige olie

Når du skal stege noget i friture, så er det vigtigt at bruge en olie, der tåler høje temperaturer. Dette gælder især, hvis du skal stege noget som fisk eller kylling. Nogle gange kan det dog være svært at finde ud af, om olien er egnet til friturestegning eller ej. Dette kan man typisk se på etiketten på olien, hvor der står om den tåler høje temperaturer eller ej. Hvis ikke der står noget om dette på etiketten, så kan man altid prøve at koge en lille smule af olien op i en gryde – hvis olien begynder at ryge ved 200 grader celsius, så er den egnet til friturestegning.

Brug en frituregryde eller almindelig gryde til at friturestege

Når man skal friturestege, så er det vigtigt at have en gryde, der er stor nok til at man kan stege flere stykker af gangen, og fordi olien er så varm, er det også vigtigt med god plads i gryden. Derudover er det også vigtigt, at gryden har en dybde på mindst 10 cm, da dette sikrer, at maden ikke bliver klistret sammen. En almindelig gryde kan sagtens bruges til friturestegning, men hvis man vil have den bedste oplevelse og resultatet, så anbefales det at bruge en frituregryde. En frituregryde er nem at anvende, når man skal lave mad til mange, og derfor bruges de ofte i restauranter eller cateringvirksomheder.

Prøv friturestegte grøntsager

Friturestegte grøntsager er en fantastisk forret eller snack. Friturestegte grøntsager er en nem og hurtig ret, der smager himmelsk. Man vælger blot de grøntsager, som man bedst kan lide, og derefter dypper dem i en dej af mælk og mel. Herefter steges de i olien, indtil de er gyldne og sprøde. Friturestegt mad er generelt meget fedtholdigt, og derfor bør man ikke spise for meget af det. Men hvis man vælger at friturestege grøntsager, så får man et lidt sundere alternativ, som også smager fantastisk.

Det behøver ikke være så besværligt at lave hjemmelavede fritureretter – det er bare at give det et forsøg.