Der er ingen tvivl om, at dansk mad er noget helt særligt. Fra vores berømte smørrebrød til vores kærlighed til tarteletter er der helt sikkert noget for enhver smag, når det kommer til det danske køkken. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på en af Danmarks yndlingsretter: tarteletter! Hvad gør disse små “kager” så specielle? Hvordan laver du dem selv fra bunden? Læs videre for at finde ud af det!

Hvad er tarteletter?

Tarteletter er en typisk forret, men man kan også sagtens lave det som hovedret. Det består af små skåle, lavet af butterdej med tarteletfyld. Tarteletfyld består af sovs, kylling, asparges, pyntet med karse for at give en lidt nuanceret udseende udadtil.

Tarteletter er noget, man enten elsker eller hader. Og hvis du elsker det, og ikke selv har tiden til at stå og lave fyldet, så kan du købe fyldet færdiglavet og nedfrosset. På hopballe.dk kan du købe hele 700ml tarteletfyld på frost, som er fyld nok til 4-5 tarteletter.

Det eneste, du skal gøre er, at lade den tø op og opvarme fyldet i en gryde. dertil kan du købe færdiglavede butterdejs skåle, som også lige skal varmes ganske få minutter i ovnen.

Hvilke anledninger er tarteletter passende?

Nogen vil mene, at tarteletter altid er egnet, uanset hvilken anledning man er i. Men hvis man skal lave en forret, som ikke fylder så meget i maven, så er tarteletter en oplagt ide. Tarteletter kan laves i forvejen eller købes på frost fra Hopballe og varmes op, så man ikke skal stå i flere timer og forberede en ret.

Udover at de er nemme at tilberede, så er det også en billig ret at lave. Udover det, så passer det ind i stort set alle diæter, da det ikke er mange kalorier i en tartelet.