En spisebordsstol er heller ikke bare en stol, men det er ikke en stol du bruger så meget tid på at sidde i. Køkkenstolen er også en stol som ikke kun er en stol, men igen er det ikke en du bruger så meget tid i. Lænestolen er absolut ikke bare en stol, her er der ingen tvivl. Den skal både være lækker at sidde i og se godt ud i rummet. Den står typisk i stuen, ikke ret langt fra tv, så der er ikke tvivl om, at du sidder i den i mange timer af gangen. Kontorstole er lidt i samme kategori. Det er nok den stol, du tilbringer flest timer i. En kontorstol er slet ikke bare en stol, det er en meget vigtig stol. Den skal være tilpasset din krop så du ikke kommer langsomt til skade mens du bruger den. Den må også gerne være mobil, så du hurtigt kan dreje dig rundt fra den ene opgave til den anden.

Kontorstolens mange anvendelsesmuligheder

Hvad enten stolen står på dit hjemmekontor, foran din computer hvor du gamer meget eller på din arbejdsplads, så er det en stol som du tilbringer meget tid i. Lænestolen forbinder man automatisk med afslapning. Den må gerne være blød og have bredde armlæn. Men der er jo ingen grund til ikke at sidde godt i en kontorstol. Selv om du arbejder eller i hvert fald ikke har rigtigt fri, betyder det jo ikke, at du ikke må sidde godt. En stol du bruger meget skal være god at sidde i.

Kontorstole med komfort

Komfort er super vigtigt. En dårligt indstillet kontorstol kan betyde smerter og i sidste ende alvorlige problemer i ryg og nakke. Komfort er ikke kun den rette støtte til ryg og nakke. Du bliver nødt til at overveje armlæn og fodstøtte. Armlæn kan være irriterende og i vejen. De kan også være meget behagelige at hvile armen på. Armlæn er en smagssag. Fodstøtte er også en smagssag og afhænger både af kontorstole og de tilhørende borde. Det kan være rart at hvile fødderne på en skrå fodstøtte, frem for hele tiden at have fødderne fladt på gulvet. Selve størrelsen af stolen hænger også sammen med komfort. En tæt smal stol eller en bred stol afhænger ikke kun af din krops volumen. En bred stol tillader flere måder at sidde på. Måske synes du det er rart at tage det ene ben op en gang imellem, det er lidt besværligt i en smal stol.

En pæn stol

Før i tiden havde alle kontorstole samme udseende og meget få variationer. Ud over al den komfort du kan få i kontorstole, kan du i dag også have en mening om hvordan den skal se ud og hvilket materiale den skal være lavet i. Du bestemmer selv om den kun skal være funktionel og slet ikke være nydelig, eller om den også gerne må være pæn at se på. Farverne er heller ikke længere så ensrettede. Hvis din kontorstol står i stuen, eller et andet rum med andre møbler, kan du helt sikkert finde en farve der matcher.