Mange af os kender det. Aftensmaden er ikke lige så spændende at lave som vi havde håbet, og vi ender med at bestille take away eller gå ud at spise. Det kan være svært at finde tid til at lave aftensmad i hverdagen, men med nogle enkle tips er det faktisk muligt! Vi har samlet nogle af vores favorit-tips her, så du kan få en nemmere aften.

Forbered dig

Du bør forberede dig dagen før eller om morgenen. Et godt trick er at forberede ingredienserne om morgenen og lave maden senere på dagen. Det kan spare tid, da du skal bruge mindre tid på indkøb, skæring og rengøring af grøntsager. Du kan også vælge at finde ud af, hvad næstdagens aftensmad skal bestå af. Hvis du altid er én dag forud, så er der et bedre overskud.

Køb færdiglavede retter

Hvis du virkelig er pressedet for tid, så kig efter udvalget af færdiglavede middagsretter i supermarkedet – de fleste kræver blot et par minutter i mikrobølgeovnen. Du kan også tage et kig i fryseren, da der ofte er mange gode retter, som kan laves på få minutter.

Gør det til en familieaktivitet

Du behøver ikke at lave aftensmaden alene. Få resten af familien med ind i processen og lav aftensmad sammen. Brug dette til at involvere børnene – de vil elske at være med til madlavning, og det er en god måde for jer alle sammen at være mere kreative og nyde hinandens selskab.

Find inspiration online

Hvis du savner inspiration til madlavningen, så prøv at kigge online. De fleste opskrifter kan findes online og der er mange blogs, der tilbyder gode tips og ideer. Brug dem som inspiration, så du hurtigt kan skabe nye opskrifter samtidig med, at du sparer tid og kræfter.

Spis ude lidt oftere

Hvis du virkelig ikke har tid til at lave mad, så tag ud og spis lidt oftere. Det kan være godt for dig både fysisk og mentalt, da det er en god måde at koble af på. Det vil give dig ny energi, som gør det nemmere for dig at finde inspiration til de andre aftener – plus, du slipper for rengøringen! Det kan være Aspendos er et pizzaria som bruger de bedste råvarer nær Mou eller hvis du er mere til de udenlandske køkken, så kan du kigge mere efter de indiske eller kinesiske køkken.

Bestil måltidsretter

Hvis du ikke har tid til at lave indkøb, så kan det være en god idé at bestille måltids-kits. Det vil give dig mulighed for at få alle ingredienserne til din aftensmad leveret direkte, og du slipper for alt besværet med shopping. Det er også et godt alternativ, hvis du pludselig bliver presset på tid, da du hurtigt kan få madlavningen i gang. Her vælger du selv opskrifter og modtager alle ingredienserne, så det er lige til at gå i gang med.

Aftensmaden behøver ikke være et problem. Med disse enkle tips har du mulighed for at lave nemme og lækre middagsretter i hverdagen uden det store besvær. Prøv dem af og se, om det kan spare dig lidt tid!