Hvis du er som de fleste mennesker, bliver du sikkert træt af at pakke den samme gamle frokost hver dag. Det kan være svært at finde på nye idéer, og nogle gange har du bare ikke tid nok om morgenen. Hvis det lyder som dig, skal du ikke være bekymret – vi har nogle gode alternativer til dig! I dette blogindlæg vil vi nævne nogle lækre og sunde frokostalternativer, der vil hjælpe dig med at holde dig energisk hele dagen.

Bestil mad udefra

Et godt alternativ til at pakke en frokost er at bestille mad udbringning eller take-out. Det kan være en sundere løsning end at spise ude, da du kan vælge sunde valgmuligheder og kontrollere din portionsstørrelse. Desuden er det meget mere praktisk end at pakke en frokost! Der findes mange forskellige madleveringstjenester, så du kan helt sikkert finde en, der passer til dine behov.

Spis på en restaurant

Hvis du ikke ønsker at bestille mad, er en anden god mulighed at spise på en restaurant i nærheden. Det kan være en god måde at socialisere og prøve nye madvarer på. Bare sørg for at vælge en sund restaurant med afbalancerede menupunkter.

Medbring en snack

Hvis du ikke har tid eller bare ikke har lyst til at lave mad, er en anden mulighed at tage en sund snack med på arbejde. Det kan hjælpe dig til frokost og holde dit energiniveau oppe. Nogle gode muligheder er frugt, nødder, frø, yoghurt eller fuldkornskiks.

Udnyt firmaets kantine

Hvis din arbejdsplads har en kantine, skal du sørge for at udnytte den! Det kan være en god måde at prøve nye fødevarer og møde nye mennesker på. Desuden er det som regel billigere end at spise ude. Bare sørg for at vælge sunde alternativer.

Foreslå en frokostordning

Hvis ikke dit arbejde har en form for frokostordning, så spørg dine kollegaer og din chef, om det ikke kunne være en mulighed for jer. Hvis størstedelen af de ansatte vil benytte sig af tilbuddet, så kan det kun gøre stor gavn. Et er, at medarbejderne vil effektiviserer deres arbejde, fordi de får ordentlig og nærende mad, men deres sociale sammenspil forbedres også.

Vi kan anbefale Aabybromadogvin, for med en frokostordning fra Aabybro Mad & Vin får du lækre, velanrettede retter.

Er frokost sundt?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig, og svaret er ikke altid klart. Generelt er det vigtigt at få en afbalanceret frokost med protein, kulhydrater og grøntsager. Dette vil hjælpe dig med at holde dig energisk og fokuseret hele dagen. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal spise, kan du spørge en ernæringsekspert til råds.

Det er især vigtig at spise frokost, hvis man har tendens til at springe morgenmaden over. Det gør, at man bliver sulten omkring frokost, som er det måltid, der skal sætte gang i forbrændingen. Derfor er det vigtig, at det er sundt, nærende og mættende. Men det er ikke forbudt at tage et mellemmåltid en time eller to efter.

Ideer til sund frokost:

-En salat med kylling, fetaost og avocado

-En wrap med hummus, grøntsager og grillet kylling

-En quinoa- eller brown rice bowl med laks, broccoli og ristede søde kartofler

-En suppe med brød ved siden af