Skal du have middagsgæster eller vil du bare gerne gøre noget ekstra ud af middagen? så er du havnet på det helt rette sted. En god middag handler nemlig ikke kun om maden, men også tilbehøret dertil og hvordan det understøtter retten. En god vin, vil nemlig gøre din mad eller dine retter endnu bedre. Hvordan får man så den rette vin på bordet og hvilke vin passer til hvilke retter? Det kan godt være lidt af en jungle, men finder du den rigtige, så vil du både få en bedre madoplevelse og en bedre vin oplevelse. I denne artikel kan du læse meget mere om, hvordan du finder den helt rette vin og hvor du kan finde den.

Sød, sur og salt – disse vine passer til

For at finde den helt rigtige vin til middagsgæsterne eller bare til den helt normale hverdag, så er det vigtigt at der er 6 huskeregler, som du skriver dig bag øret. Det kan lyde af meget, men det er faktisk relativt nemt og det vil give rigtig god mening. Huskeregel nummer 1, du skal bruge en sød vin til sød mad. Når sød mad kommer på bordet, så vil du også langt nemmere kunne smage vinens bitterhed og syrlighed. Du vil derfor heller ikke kunne smage vinens sødme så godt. Nu sødere mad, nu sødere vin skal der til for at få den bedste oplevelse. Ligesåvel som sødme og sødme går hånd-i-hånd, så gør syrligheden det også. Har du en ret som er domineret af citron eller eddike, så vil en syrlig vin være det eminente bud, dette var huskeregel nummer 2. Huskeregel nummer 3, hvis du vil have forbedret oplevelsen af saltet mad, så vil en sødlig vin kunne understøtte dette perfekt.

Match intensiteten, til kødelskerne og til de tunge og fede retter – her finder du et kæmpe udvalg af vin

Det er vigtigt at vinen matcher maden bedst muligt, derfor er intensiteten af retten også noget du skal have i mente. Huskeregel nummer 4, når du matcher vinens og madens intensitet med hinanden vil du få den bedste smagsoplevelse. Vil du have et kæmpe udvalg af vin og andet godt? så find udvalget her. Huskeregel nummer 5, vin med høj garvesyre er i stand til at hamle op med et højt proteinindhold, som røde bøffer og steg. Huskeregel nummer 6, en frisk og syrlig vin er den bedste understøttelse til tung og fed mad.