Der er få ting, der kan slå et glas friskpresset juice. Når du laver mad, og du ikke lige er til kaffe i dag, så kræver du måske noget andet. Her er det, at juice kommer ind i billedet. Juice er lækkert, uanset om det er købt eller hjemmelavet. Dog er der en rigtig lækker følelse af fersk lækkerhed, når man drikker et glas juice, der ikke kun er hjemmelavet men også friskpresset. Heldigvis er der nemlig metoder til, at du kan få hjemmelavet friskpresset juice hver dag. Det spændende er, at du kan prøve alle mulige nye kombinationer. Hvis du vil prøve nye smagsoplevelser, kan du læse videre her.
Eksperimenter med dine smagsoplevelser
Du kender måske klassiske frugter som æbler og appelsiner. Måske har du også hørt om multifrugtsjuice. Men der findes faktisk adskillige typer af juice. Endda fra klassiske frugter som du allerede kender. Hvis du kombiner dem, får du også en unik smagsprøve. F.eks. kunne du lave en blanding af æble og appelsinjuice for at slå to klassikere sammen. Hvis du gerne vil prøve noget mere særligt, kunne du prøve at eksperimentere med andre frugter såsom meloner. Måske kunne du også prøve med eksotiske frugter. Som noget helt tredje kunne du tage en mere sund retning. Du kunne tage én eller to grøntsager blandt frugten og bruge dem i juicen. Det kan skabe en helt speciel smagsprofil. Gulerødder er én af de mere populære grøntsager, som man bruger i juice. Det vigtige er bare, at du bruger ingredienser, som har meget saft, som du kan bruge til din juice. Et god råd til når du skal til at lave juice er farvedeling. Hvis du sætter en masse frugt og grønt sammen, får du en mudder-farvet juice, som sagtens kan smage godt. Den har dog ikke den farverige punch, som andre juice i klare farver har.
En anden af de gode ting, er at du kan undgå madspild, når du laver juice. Du kan nemlig bruge mere eller mindre alt den frugt og de grøntsager, som du lige måtte have ved hånden. Det er bare at prøve sig frem, du vil finde ud af at de mest mærkelige kombinationer kan give de vildeste smagsoplevelser.
Sådan laver du din helt egen juice
Heldigvis er processen til at lave hjemmelavet friskpresset juice nem – så længe du har redskaberne til det. Det er derfor en god ide at investere i en juicer. En juicer gør det meget nemmere at lave juice. Samtidig skal du ikke bekymre dig om rengøring. Når man taler om juicere, så er der som regel tale om to typer; saftpresser og slowjuicer. En slowjuicer minder mere om de traditionelle æblepressere fra gamle dage. Som det tilgår af navnet, er det en lidt langvarig proces, men du får en lækker juice uden skum og med klar konsistens. Derimod er en saftpresser mere hurtig i dens proces og ”slynger” frugten rundt frem for at presse den. Find mere info og inspiration på listen over de 13 bedste certificerede juicere.