Synes du også, at det er rigtig svært at nyde den gode mad i øjeblikket, fordi alle de gode restauranter holder lukket eller kun tilbyder takeaway? Så er du ikke alene. Desværre er det sådan virkeligheden ser ud lige nu, og derfor kan det være en god ide at tænke i alternativer, når du skal finde madglæden frem igen de kommende par måneder.

Måske behøver du ikke gå på fancy og spændende restauranter for at finde madglæden. Det kan være, den faktisk findes ude i din have allerede. Læs med her og find ud af, hvordan du kan få madglæden tilbage med hjemmedyrkede råvarer.

Skab en oase til dine hjemmedyrkede lækkerier

Det første er faktisk at planlægge og udforme din kommende have. Her kan det være en god ide at overveje, hvilke grøntsager og frugter du gerne vil dyrke, så du derefter hurtigt og nemt kan researche, hvornår de forskellige grøntsager og frugter skal plantes. Nogle har nemlig bedst af at blive plantet til foråret, hvor andre har bedst af at blive plantet om efteråret. Generelt kan de fleste planter blive plantet om foråret, hvor de så blot bærer mindre frugt det første år.

Når du har fundet ud af, hvilke planter du gerne vil plante, kan det være en god ide at overveje, hvordan du gerne vil indhegne alle dine fine planter. Hvad med at gøre det med en lækker hæk af liguster? Liguster er en stærk, fleksibel, robust og klar grøn farve, som virkelig vil sætte prikken over i’et i din kommende køkkenhave. Så kan du nemt sørge for at uvedkommende og nysgerrige naboer ikke kigger dig over skulderen, når du skal finde madglæden frem i din nye køkkenhave.

De bedste råvarer til sommeren

Ved du ikke helt, hvad du skal plante i din kommende køkkenhave for virkelig at finde madglæden frem igen? Så kommer der her nogle gode ideer. De fleste former for bær er altid lækre at have ved hånden, når du skal have gang i en køkkenhave. Samtidig er bærplanterne nemme at tage sig af, da de blot kræver fugtig jord (altså masser af vand) og god solskin for at have det godt. På bærplanterne kan man også nemt se, hvordan de klarer den. Her kan især hindbær være lækre, og lagkager med hindbær kan især virkelig få din madglæde tilbage igen den kommende sommer. God fornøjelse og held og lykke.