Monte Carlo er kendt for sine casinoer, men hvor spiser man egentlig bedst, når man besøger det fine distrikt i Monaco?
Casino-spil er i dag blandt de mest populære spil i verden. Ifølge en markedsundersøgelse fra den engelske rapport-database Reportbuyer forventes online casino-branchen på verdensplan at omsætte for mere end 74 milliarder USD i 2023. På online casinoer såsom Maria Casino har spillere adgang til online casino-spil hvor som helst og når som helst, og de kan vælge mellem alle de traditionelle casino-spil som roulette, spillemaskiner, baccarat og blackjack. Det giver en frihed, som mange sætter pris på, men der findes dog stadig dem, som også gerne vil spille på de fysiske casinoer indimellem.
Et af de ældste og mest klassiske fysiske casinoer ligger i Monte Carlo, som er et distrikt i den lille bystat Monaco, der ligger sydøst for Frankrig. Distriktet er kendt for sin rigdom, ekstravagance og er hjemsted for nogle af verdens allerrigeste og kendteste mennesker. Og i sådanne omgivelser forventer man intet mindre end nogle af de bedste kulinariske oplevelser.
Le Louis XV Alain Ducasse: Tre Michelin-stjerner i næsten 30 år
En af de bedste og kendteste spisesteder i Monte Carlo er Le Louis XV Alain Ducasse, som er på S. Pellegrinos liste over de bedste 100 restauranter i verden. Den fik i 1990 tildelt tre Michelin-stjerner, og dem har den formået at holde på siden da. Restauranten ejes af kokken Alain Ducasse, der sammen med den daglige kok Franck Cerruti har skabt et middelhavskøkken med tilhørende vinkælder, som forfører sine gæster. Vinkælderen indeholder ikke mindre end 600.000 flasker vin, som inkluderer sjældne årgange, og stedet imponerer med sin hyggelige indretning og gode betjening. Gæster kan vælge at spise i den klassisk indrettede spisestue eller på sommerterrassen med pragtfuld udsigt over Monte Carlos gader.
Le Vistamar Executive med alt godt fra havet
Er du til alt godt fra havet, må du bare prøve Le Vistamar Executive, som efter en omfattende transformering genåbnede i Hotel Hermitage i 2010. Her lægger man vægt på glæden ved lokalt fanget fisk, som for eksempel grillet havaborre pyntet med sur-søde græskar eller indpakket i safran-krydrede tapioka med pesto. Eller hvad med sten-fiskesuppe fanget af Gerard Rinaldi-familien, som er den sidste af Monacos fiskeri-familier, som kan nydes i enten restauranten eller Salon Privé, som er en separat spisestue med plads til 12 gæster. Maden serveres for gæsterne som enten á la carte eller smagsmenuer, og hovedretterne kan suppleres med varme dessertsouffléer.
Yoshi er Montecarlo på japansk
På Restaurant Yoshi serveres der japansk mad af den Michelin-stjerne-dekorerede kok Joël Robuchons. I en intim spisestue med åbning ud til en japansk inspireret have serveres der moderne udgaver af japanske retter lavet i samarbejde med den daglige kok Takeo Yamazaki. Her serveres kulinariske japanske vidundere til eliten lavet på de bedste råvarer.
I Monte Carlo fås kun det bedste af alt, og heldigvis er der bogstaveligt talt noget for enhver smag. Bare husk at det også koster derefter.