Har du problemer med at få madbudgettet til at række? Så er du ikke den eneste. Tusindvis af danskere døjer med et for højt forbrug på mad i forhold til, hvad de har råd eller lyst til at bruge. For at hjælpe dig og de tusindvis af andre danskere med at komme tættere på et sundt og tilstrækkeligt madbudget, kommer vi her med fire tips, som kan gøre vidundere for madkontoen.
#1 – Lav en madplan
Det absolut bedste råd vi kan give til dig, der gerne vil bruge færre penge på mad i løbet af en måned er, at du skal begynde at lave en madplan. Når man laver en madplan, og holder sig til den, undgår man impulskøb og madspild.
I stedet kan man meget nøjagtig planlægge, hvad man skal have at spise, hvad man har brug for, for at kunne lave den pågældende mad, og man kan indregne rester, så man undgår madspild. Det kan virke banalt, men det kan betyde rigtig meget for madbudgettet.
#2 – Kig tilbudsaviser
I forlængelse af, at vi anbefaler, at du laver madplan, anbefaler vi også, at du kigger i tilbudsaviser – og gerne baserer din madplan på ugens gode tilbud. Det kan kræve træning og tilvænning, men der kan være mange penge at spare, hvis man er villig til at gennemgå de forskellige butikkers ugentlige tilbud samt handle flere forskellige steder.
#3 – Køb mad på faktura
Hvis det kniber ekstra meget med madkontoen for tiden, kan man også vælge at købe mad på afbetaling (også kaldet køb mad på faktura). Hermed får man muligheden for at købe mad fra et online supermarked eller lignende i dag, men først betale for maden på et senere tidspunkt (eksempelvis efter lønningsdag).
Det kan være en god midlertidig løsning, men det er ikke det, man altid skal gøre, da man på den måde blot skubber omkostningerne foran sig.
#4 – Spis mindre ude
Den største synder for mange med et for højt forbrug er som regel at spise ude. Hvis man går meget på café, restaurant og i byen, så koster det rigtig mange penge. Det gælder, uanset om det er fastfood eller den lokale café i gågaden.
Der kan således være mange penge at spare, hvis man skruer ned for frekvensen af cafébesøg.