Hvad skal man overhovedet med tandlægen, hvis det er derhjemme, man får sine flotte tænder? Sådan kunne man godt fristes til at spørge sig selv. Men tandlægen er vigtigt for dine tænder. Det er nemlig tandlægen, som kan fælge udviklingen på dem og hjælpe dig med at forebygge, hvis der pludselig viser sig tegn på noget, der kan ende ud i en skade eller komplikation. For det er ikke sjovt at have ondt i tænderne, og det er ikke sjovt at skulle betale for en regning, fordi man har forsømt tænderne. Derfor består en stor del af plejen i at holde de gode vaner i hævd derhjemme, forklarer vores egen tandlæge, som du kan finde på adressen https://teamtand.dk/.

De gode råd fra barndommen gælder stadig

Mange af os vil sikkert fortsat den dag i dag kunne huske de gode råd til tandpleje, som vi fik da vi var folkeskoleelever. De gik i alt sin enkelthed ud på, at man skulle huske at børste sine tænder og derudover passe på, at man ikke fik spist for meget slik, som kunne give både ondt i maven og tænderne.

Som voksne mennesker, der ikke har en far eller mor, som står og holder øje med, om vi husker at børste ordentligt, kan det være let at glemme de gode vaner. Det kan desværre føre til, at mange svinger tandbørsten i blot 20 sekunder, inden de kalder det en gennemført tandbørstning. Det er dog ikke nok, og rådet hedder minimum 2 minutter, morgen og aften.

Derudover, er der mange, som glemmer at supplere med tandtråd. Dette er også en vigtig del af at holde sine tænder rene. Det er desuden en nødvendighed, at man bruger en tandpasta med fluor, da det er dette stof, som beskytter dine tænder.

Hvis skaden er sket?

Hvis du allerede oplever, at du har problemer med tænderne, bør du straks få dem tilset af en tandlæge. Lad være med at vente og håbe på, at det hele går i sig selv.

Du kan se en prisliste her, så du har en ide om, hvad de forskellige services koster hos tandlægen.