Økologiske madvarer har flere fordele, end man umiddelbart lige går og tror. Nogle mennesker tror, at det kun handler om smag og kvalitet, men det er langt fra tilfældet. Økologisk landbrug er bedre for miljøet, dyrene og os selv. I denne artikel kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved at spise økologisk samt 7 trin til at opnå en mere bæredygtig livsstil.

Hvilke fordele er der ved at spise økologisk?

Der er flere fordele ved at være økologisk. For det første så er det godt for miljøet, da der ikke bliver brugt sprøjtemidler og andre kemikalier, som kan skade naturen. For det andet så smager økologiske fødevarer ofte bedre, da de ikke indeholder disse kemikalier. Derudover så er det også sundere for os selv at spise økologisk, da vi ikke indtager disse kemikalier. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan få lækre økologiske snacks såsom skumfiduser. Når man køber økologisk, støtter man også de lokale producenter, da der ikke går så meget af overskuddet til store industrier. Desuden er der forsket i, om økologisk mad er sundere, og der er konkluderet, at det er sandt, at økologisk mad er sundere. 

Er der nogen negative sider ved at være økologisk?

Nej, der er ikke nogen negative sider ved at være økologisk. Hvis man skulle fremhæve noget negativt, så er det at prisen på økologisk varer kan være højere end prisen for de konventionelle varer. Dog har dette ændret sig i de senere år, og aktuelt er prisforskellen ikke den store mellem økologiske og konventionelle produkter.

Sådan går du økologisk – 7 trin til en mere bæredygtig livsstil

Det kan være, at du overvejer at handle og spise mere økologisk, men du ved ikke, hvor du skal starte. Dette er helt normalt, og det tager ofte lidt tid at komme hen til den fuldkomne bæredygtige livsstil. Her er dog syv trin til en mere bæredygtig livsstil, som kan inspirere dig til, hvad du kan gøre i din hverdag for at passe bedre på miljøet.

1: Køb økologisk, når det er muligt
2: Spis mere plantebaseret
3: Vælg bæredygtige mærker
4: Minimer madspild
5: Gå mindre til affaldscontainere
6: Brug naturens ressourcer med omtanke
7: Engagerer dig i bæredygtighed

Der er mange fordele ved at spise økologisk mad. Denne artikel omhandler nogle af de gode grunde til at spise økologisk, men i sidste ende er det helt op til dig og dine behov, om du vil leve en mere bæredygtig livsstil med økologiske madvarer og snacks.