Det kan være noget af en opgave, at få styr på alle detaljerne, når man skal holde en bryllupsfest. Ikke mindst, så skal man have styr på den mest vigtige ingrediens til festen, som er den famøse bryllupsmiddag. Men hvad står menuen på? Det er et spørgsmål, der kan give mange udfordringer. For hvad er der af muligheder? Vil man selv stå få at lave maden, eller vil man betale sig for det, så der er dén mindre ting, man skal bruge energi på?

Buffet eller portionsanretninger

Når man skal have styr på menuen, så kan det være en god ide, at klargøre, om det skal være en menu af buffet eller enkle anretninger i form af portionsanretninger. På den måde, kan man bedre præcisere menuen herudfra.

Buffet

Når man vælger, at menuen skal være buffet, så anretter man et bord med tag-selv-retter, hvor gæsterne selv skal rejse sig, og hente maden. Man bestiller i kuverter, og man kan selv bestemme, om man vil bestille en kuvert eller to ekstra, for at sikre sig, at der er nok mad, For når man vælger buffet, så er der heller ikke en grænse for, hvor meget den enkelte gæst må spise.

Når man tilbyder buffet, skal der være lidt blandet kød og tilbehør at vælge imellem, så man kan ramme flest mulige smage. Normalt vælger man 2-3 forskellige slags kød. Det mest normale kødtyper er:

  • oksemørbrad
  • Tykstegsfilet
  • Oksefilet
  • Lammeculotte

Dertil vælger man 4-5 slags tilbehør, som passer til de forskellige kødtyper. Det mest normale er:

  • Flødekartofler
  • Krydret heel kartofler, evt med pesto
  • Forskellige varianter af salater, såsom mix salat, broccolisalat, Tomatsalat, bulgursalat

Dertil skal der også være 2 forskellige slags sovser, evt baguettes til. Bufferne kan som regel altid sammensættes efter egne ønsker.

Fordelen er, at man rammer med noget mad, stort set alle kan lide.
Ulempen er, at man kan risikere at have en masse mad tilbage efter festen.

Portionsanretning

Hvis man ønsker, at gæsterne skal have anrettet deres mad portionsvis, så skal man vælge portionsanretninger. Her vælger man henholdsvis forret, hovedret og dessert, som bliver anrettet til hver en gæst. Her ulempen, at man kan risikere, at der sidder nogen i blandt gæsterne, som ikke kan lide alt hvad der bliver serveret. Men til gengæld, vil den enkelte gæst nyde sin mad mere, da der ikke er uanet af mad.

En ide til forret kan være noget med laks eller tun med brød til.
Til hovedret er der som regel, tilberedt 1 slags kød, 1-2 slags tilbehør, dertil sovs til.
Til dessert kan være alt lige fra is, kage og frugt.

Fordelen er, at man ikke ender med en masse frås af mad efterfølgende
Ulempen er, at man risikere, at ikke alle bliver 100% mætte.

Man skal dog have dét i mente, at lige meget, om man vælger den ene eller anden menu, så vil der altid være nogen, der ikke vil kunne lide det. Man kan ikke præcisere menuer efter hver enkel gæst, men derfor kan man prøve at vælge nogle retter, som er meget udbredt og almindelig spise i Danmark.