Hvis du leder efter en måde at forbedre dine medarbejderes sundhed og moral på, bør du overveje at indføre en frugtordning på arbejdspladsen. En nylig undersøgelse viste, at det at give friske frugter til medarbejderne førte til en række positive resultater. I denne artikel vil vi diskutere fordelene ved at indføre frugtlevering af Firmafrugt i København og Frugtordning på Sjælland og give tips til, hvordan du kommer i gang.

Hvad er en frugtordning?

En frugtordning er et program, der giver friske frugter til de ansatte på arbejdspladsen. Frugten leveres typisk gratis eller til en reduceret pris, og den er normalt tilgængelig i arbejdspladsens køkken eller pauserum. Frugtordninger bliver mere og mere populære på arbejdspladser rundt om i verden, da de er en enkel og effektiv måde kan påvirke medarbejdernes.

Der er 2 måder at indføre det på

Hvis du overvejer at tilbyde frugt til dine medarbejder, så det kan gøres på 2 måder.

  • At medarbejderne selv betaler. Et beløb som eventuel trækkes over deres løn hver måned.
  • At firmaet sponsorerer det, uden at medarbejderne skal betale for det.

Hvilken metode afhænger af firmaets størrelse. Hvis man vægter høj ydelse, bekvemmelig for alle medarbejdere, så kan man overveje at tilbyde frisk frygt gratis. FirmaFrugt skaber glade medarbejdere med en levering af frugt til dit firma. Og det vil gavne firmaet på mange punkter, som vi vil kommer nærmere ind på længere nede i denne artikel.

Hvis du derimod har en lille virksomhed, så kan det være ideelt, at medarbejderne selv betaler for frugten. Det kan gøres ved, at der automatisk trækkes fra deres løn hver måned, eller de kan overføre et månedligt beløb hvor de til gengæld får fri frugt hver dag. Det kan også være en ordning, som nogle medarbejdere er interesseret i, hvor andre ikke er, og det er naturligvis kun dem, der er interesseret, der betaler. Hvis ledelsen ikke selv kan tage en beslutning, så spørg medarbejderne selv, og hør deres mening.

Frisk frugt i arbejdstiden gavner firmaet på mange punkter

Når medarbejderne har adgang til frisk frugt i arbejdstiden, er det til gavn for virksomheden på mange måder. For det første understøtter det et positivt og sundhedsfremmende arbejdsmiljø. At give medarbejdere denne mulighed kan øge deres tilfredshed og engagement på arbejdspladsen. Derudover er pauser med en sund snack som frugt forbundet med fornyet energi, lavere stressniveauer og øget produktivitet.

Desuden kan det også bidrage til at forbedre virksomhedens image og omdømme, hvis man giver frugt til medarbejderne. Det viser nemlig, at du er engageret i at fremme sund kost og sørge for dine medarbejderes velbefindende. Det kan også være med til at tiltrække nye talenter, da potentielle medarbejdere vil se, at du er en arbejdsgiver, der bekymrer sig om arbejdsstyrkens sundhed og velvære.

Vi håber, at du er blevet klogere på hvorfor eller hvorfor ikke, at du børe indføre en frugtordning i din virksomhed. Uanset vad, så er der flere firmaer, der tilbyder levering af frugt hver dag, hver uge eller hver måned, afhængig af hvor meget frugt i får spist.