Flere og flere virksomheder i København vælger efterhånden at forkæle deres medarbejdere med en firmafrokost ordning, og det er bestemt ikke uden grund. Det handler nemlig ikke kun om ren forkælelse når virksomhederne vælger at give deres medarbejder firmafrokost, faktisk er der rigtig mange gevinster ved at tilbyde god, sund og varieret mad på arbejdspladsen.  

Her i artiklen kan du læse om hvilke fordele det kan give, samt hvad reglerne på området siger.  

Du kan også klikke på linket her, hvis du hellere vil hoppe direkte til bestil firmafrokost i Storkøbenhavn  

Reglerne kort forklaret 

En frokostordning kan være en billig måde for virksomheder at gøre noget aktivt og godt for de ansatte, og for virksomheden selv.  

Men hvordan er reglerne på området? Her er de – kort forklaret: 

  • Virksomheden må trække moms og udgifter fra 
  • Medarbejderne skal betale minimum 15 til 20 kr. selv, alt afhængig af om drikkevarer er tilgængelig eller ej 
  • Medarbejderne beskattes ikke af virksomhedens udgift til firmafrokost 
  • Tilbuddet skal være generelt – den enkelte medarbejder kan altså ikke bestille en specifik ret eller andet 
  • Det må kun gælde et måltid om dagen såfremt det skal være skattefrit for medarbejderen 
  • Betalingen må gerne falde f.eks. månedligt, trækkes over lønnen eller andet.  
  • Maden skal indtages på arbejdspladsen 
  • Maden skal købes hos den samme leverandør – selvfølgelig må i skifte leverandør i ny og næ, men man må altså ikke benytte sig af en ny leverandør fra dag til dag eller f.eks. uge til uge. 

Skat har det jo med at ændre deres regler løbende, så du skal selvfølgelig holde øje med ændringer, men du kan ofte også spørge der hvor du køber firmafrokosten, da de ofte er inde i reglerne som nogen af de første. 

Få sundere medarbejdere 

Ved at indføre en frokostordning kan du faktisk være med til at holde sygefraværet i virksomheden nede. Det er nemlig ikke alle medarbejder der er lige gode til at få en sund madpakke med, hvis overhovedet en. Forkert ernæring er en af hoved spillerne i sygefravær, og måske kan viden om at der venter en god og attraktiv frokost på jobbet også lige være med til at give lidt ekstra motivation mandag morgen, selv om halsen måske kradser lidt.  

Styrk det kollegiale fællesskab 

Ingen virksomhed kan selvfølgelige påtvinge medarbejderne at være sociale og interagere ret meget med hinanden, men undersøgelser viser at et større fællesskab giver mere produktive, kreative og glade medarbejdere. En frokostordning giver medarbejderne en fælles ting at mødes over og hygge sig med, og på sigt kan det have en stor betydning for fællesskabet på arbejdspladsen. 

Gør arbejdspladsen attraktiv 

For at din virksomhed kan rekruttere de allerbedste medarbejdere er det vigtigt at der er et godt arbejdsmiljø, muligheder for udfordringer, arbejdsglæde og nogle lækre personalegoder, der gør virksomheden mere attraktiv end de andre. De allerdygtigste medarbejdere derude har nemlig ikke problemer med at få et job, og for dem er det vigtigt at der er balance i arbejdslivet, en frokostordning er en lille ting at gøre, men kan virke som en stor ting for de ansatte, og dermed er det en attraktiv ordning der kan være med til at skille din virksomhed fra den andre.