Naturen byder på mange spændende muligheder for udforskning. I kan sammen tage ud for at finde interessante ting, I kan gå hjem og undersøge nærmere. Der er forsteninger fra fortiden, rav, spændende dyr og meget andet.

Herunder kan du læse mere om nogle af de ting, du kan være heldig at finde – og hvordan du finder dem. Det kræver typisk, at du ved, præcis hvor du skal gå hen for at lede. Nogle gange har mange andre været på stedet før dig, men så er det måske om at tænke lidt alternativt og finde de steder, hvor ikke ret mange kommer.

Det kan være værd at undersøge dit nærmiljø. Måske der er potentiale for at finde et lille skatkammer af spændende opdagelser lige i nærheden?

Fortidens forsteninger

Fortiden byder på mange forskellige ting, og her kan du være heldig at finde forskellige forsteninger. Det er aflejringer af fx dyr, der er foreviget i sten. Disse dyr kan være op til mange millioner år gamle.

Det er især ved vandet, at man kan være heldig at finde disse. Det kan være en god idé at undersøger på forhånd hjemmefra, hvordan de kan se ud, så du ved, hvad du skal kigge efter. Ellers kan det ved første øjekast ligne ganske almindelige sten som alle de andre.

Gamle genstande fra middelalderen

Også middelalderen er gravet ned i jorden rundt omkring. Her kan du være heldig at finde potter, skåle eller andre genstande. Måske du også finder pile af sten eller lignende. Her er det oplagt at tage ud ved gravhøje og jættestuer for at lede. Her holdt de oftest til i middelalderen, og du kan være heldig at støde direkte på nogle af de spændende fund.

Find rav ved stranden

Med brug af ravkese kan du være ekstra heldig at finde rav. Rav er dyrebart og enormt smukt, og du vil typisk ikke være i tvivl, når du finder rav. Du kan endda få lavet det rav, du finder, om til smykker eller vedhæng i et armbånd eller en halskæde. På den måde kan du bære rundt på dit fund og vise alle andre det.

Professionel Ravlygte er et eksempel på et redskab, der desuden gør det muligt at finde rav lettere. Det smarte er, at rav lyser op fra lyset af en ravlygte. Så bliver det nærmest ikke smartere. Her er det naturligvis bedst at tage ud om aftenen, når det er mørkt, så det rigtigt kan lyse op i lyset.

Anderledes og farverige dyr

Dyreriget er rigt på en masse anderledes og sjove dyr. Her kan du med fordel låne en bog om insekter. Der findes millioner af insekter, og især denne gruppe af dyr gemmer på nogle spøjse skabninger, man måske ikke en gang vidste fandtes.

Der findes insekter i regnbuens farver, og så findes der dem, der bare ser mærkelige ud. Det er en god idé at tage en insektbeholder med forstørrelsesglas eller lignende med ud på turen, så du rigtigt kan studere det, du finder, uden at skade dyrene, og derefter slippe dem løs igen.