Sommeren nærmer sig med hastige skridt, men for husejeren kan det være svært at overskue, hvad der helt præcis skal gøres. Hvis du føler dig lidt rundt på gulvet, og har brug for en påmindelse, kan du her læse om tre ting, du i hvert fald bør overveje at gøre, inden sommervarmen virkelig sætter ind.

Nyd sommeren med et hus og en have, der bare spiller! Kom i gang tidligt, så du kan slappe af hurtigt.

Få styr på taget

Taget er noget af det, de fleste glemmer, indtil de træder tilbage og ser det store billede – bogstaveligt talt. Algebehandling af tag er noget, mange gruer, men du kan faktisk nemt og billigt betale dig fra det.

Hvis du ikke føler, du kan ordne taget som du ønsker det, er der ingen skam i at betale dig fra det. Algebehandling af tag er en sur pligt, og nogle ting er værd at betale for.

Det kan også være, en hård vinter har forårsaget småskader på taget. Få dem ordnet hurtigst muligt, så de ikke udvikler sig til større problemer under kraftig sommerregn eller på grund af en efterårsstorm. Det er ikke værd at udsætte reparationer, og når det kommer til taget, kan det i værste tilfælde blive meget dyrt og gribe om sig.

Få styr på terrassen

Uanset om du har en sten- eller træterrasse, skal den klargøres til sommeren, så du kan nyde den uden at blive irriteret af ukrudt eller alger. Alt efter størrelsen på din terrasse burde det ikke være noget, der tager mere end en dag eller en weekend, og resultatet varer længe, hvis du bruger de rigtige midler.

Er du i tvivl om, hvordan du håndterer lige netop din terrasse, så søg efter råd på nettet.

Når du har ordnet din terrasse, burde den holde sig pæn i hvert fald i et par måneder, alt efter vejrforholdene. Det kan godt være, du skal ud og tage dig af den hen mod slutningen af sommeren, men det er mere hyppigt for stenterrasser, hvor planter kan vokse i mellemrummene.

Husk at passe på dig selv, når du ordner din terrasse. Sørg for en god arbejdsholdning, og tag pauser for hvile og væske, også selvom du ikke føler, du trænger.