Får du gæster til middag – eller vil du blot forkæle dig selv eller husstanden lidt ekstra, så er vin næsten altid et must. De fleste voksne elsker et godt glas vin, og for vinelskere er vinen næsten lige så vigtig som maden. Der findes meget forskelligt slags vin, og også af den grund er vin elsket af folk i alle aldre. Det behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene at købe vin, du kan nemt finde god vin til gode priser, uden der er gået på kompromis med kvaliteten.

Chilensk rødvin

Chile er et land, som er kendt for deres velsmagende og imponerende vine – især rødvinen, som altså fylder 75% af Chiles vinproduktion. De gode vine fra Chile skyldes først og fremmest Chiles klima og beliggenhed, som har beskyttet vinstokkene og derfor giver vinen den lækre smag. Der findes mange forskellige chilenske vine i flere forskellige prisklasser – og altså noget til enhver smag.

Der er meget mere viden at hente om chilensk rødvin og ikke mindst historien bag, og hvis du vil vide meget mere om chilensk rødvin og blive guidet til den bedste vin, så kan du på linket finde alt, hvad du har brug for og få et par tips med.

Gør dig selv og dine gæster en tjeneste og bestil chilensk rødvin til det næste måltid.

En lille vinguide:

Er du en rigtig vinentusiast, så kender du garanteret disse huskeregler, når det kommer til vin til maden. Men hvis ikke, så får du her, hvad der i grove træk passer godt sammen.

Dog skal det siges, at vin smager bedst, når det er den slags du godt kan lide, og derfor kan du sagtens drikke hvidvin til bøffel eller rødvin til salaten, hvis det er det, du bedst kan lide.

  • Rødvin: Fungerer godt til oksekød, julemad, gammeldags mad, sovseretter (generelt det mørkere og tungere mad)
  • Hvidvin: Fungerer godt til fjerkræ, fisk og skaldyr, salater (generelt det lette og lyse mad)

Det gode er, at chilensk vin fungerer godt til alt slags mad uanset om det er rødt kød eller fisk.