Du skal handle ind, hente børnene og nå at lave mad – alt sammen inden børnene bliver trætte og umedgørlige. Det kan være svært at finde overskud til dette, særligt i travle uger. Heldigvis findes der flere metoder der kan gøre madlavningen lidt nemmere, når du har børn.

Jo mindre rod, desto mere overblik får du

Det er som regel oprydningen og den efterfølgende opvask, der dræner en for energi – og rodet kan forstyrre roen i dit sind. Du kan derfor gøre det nemmere for dig selv ved at rydde så meget op som muligt undervejs.

Det handler i høj grad også om at mindske rodet, imens du spiser. Det kan du for eksempel gøre ved at placere en dug på bordet eller lægge en nem og enkel bestilling her på hagesmække til børn.

Lav madplan og planlæg indkøbsturene

Handler du ind flere gange ugentligt? Så kender du alt til, hvor tidsopslugende turene i supermarkedet kan være. Heldigvis kan du spare både tid og penge ved at lave en ugentlig madplan. Når der er styr på, hvad du skal lave af mad i løbet af ugen, kan du nøjes med at handle ind én enkelt gang om ugen. Den tid, du sparer på de ugentlige supermarkedsture, kan du med fordel bruge sammen med dine børn.

Spring madlavningen over og spis ude

Nogle dage er madlavning bare ikke det, man har mest lyst til at bruge sin tid på. Der er ingeting galt i at erkende dette og i stedet spise ude eller bestille take-away. Faktisk kan det være meget befriende for en gangs skyld at spise ude, eftersom du står i køkkenet hver evig eneste dag. Det giver dig mulighed for bare at kunne slå benene op og slappe af, alt imens andre klarer madlavningen for dig – nemmere bliver det ikke.