Gør madlavningen til et drøm med et godt køkken

Køkkenet er blandt de rum, hvor man opholder sig i længst tid. Det er her, der skal laves mad, morgenmad, frokost agf aftensmad. Der skal laves madpakker til dig selv, eller ungerne. Det er også her, vi bager kager, og bage boller. For at gøre det nemmere for sig selv, så kræver det også, at man har en funktionelt køkken, hvor det hele bare spiller. Køleskabet, der holder maden kølig, komfuret, der hurtigt får maden til at koge, og sidst, men ikke mindst, plads.

Masser af bordplads

For at kunne lave mad, skære maden ud, rulle bolledej ud, så kræver det noget bordplads. Har man masser af plads, kan man bedre skabe et overblik over sin madlavning, og det hele bliver bare lidt nemme. Man man ikke føler, at der er rart at være i sit køkken, så vil man også helt naturligt, opholde sig mindre i køkkenet, end hvis det var lækkert, flot og funktionelt. At have så lidt som muligt på køkkenbordet, vil gøre køkkenet større, end hvis der står en masse små nips-naps, og skaber et rodet look.

Køkken ø

En køkken ø, kan skabe et godt samtalekøkken. Det vil give mere bordplads, men det vil også lette stemningen, hvor man kan stå og lave aftensmad, imens børnene sidder ved køkken-øen og laver lektier. Man synes ofte, at madlavning er kedeligt, fordi man står i køkkenet selv, og ikke bliver underholdt. Hvis man tager hyggen med ud i køkkenet, så vil man også føle sig mere tryg.

God belysning

Et godt køkken har god belysning. For at kunne stå og lave mad i køkkenet, kræver det, at man kan se, hvad man laver. Det kan være lamper, der hænger fra loftet af, væglamper, eller spots-lamper. Især om aftenen, kræver det en god belysning. Mangler du lamper til dit køkken, kan du tjekke det her website ud, og finde en masse guides til forskellige belysning.

Rummeligt køleskab

Har man en stor familie, som skal kunne huse mad og drikke til, så kræver det også et stort, funktionelt køleskab. Sørg for, at det er energimærket, så det ikke kræver særlig meget i strøm. Et enkelt skab, kan være knebent nok til at kunne indeholde alt det, man gerne vil. Derfor ser man ofte, at mange investerer i et amerikaner-køleskab. Det er oftest med 2 døre, hvor der er plads til meget mad. Og så kan man desuden få køleskabet med isterningsmaskine og kold-vand udskænkning, som ungerne vil elske!

Induktionskomfur

Når man står og laver mad, så er noget af det værste: at vente! – Man står og venter på, at vandet koger, så man kan koge pasta, eller at sovsen kommer op at køre. Et godt køkken har et induktionskomfur. Det er et komfur, hvor vandet koger på under 30 sekunder, alt efter hvilken model det er. Derfor kan du hurtig koge vand til mad, varme sovsen op, eller få wokretter varm i en fart. – Desuden er et induktionskomfur tyndt og meget stilfuld i sit drømmekøkken.