Ferie skulle gerne være lig med afslapning og der kan madlavning godt være en af de ting som deler vandene. Der findes to typer, dem der elsker at lave mad og synes, at det er dejligt afslappende at jonglere rundt med nye ingredienser i køkkenet. Så er der dem som synes madlavning er stressende og mest af alt bare en sur pligt.

Heldigvis har vi et par fif og gode råd til begge typer og også dem, der ligger lidt midt i mellem.

Ny inspiration til den den selvproklamerede amatørkoks køkkeneventyr

Hvis du er typen der elsker at lave din egen mad, men er gået lidt i stå og bliver ved med at lave de samme par retter igen og igen. Så kan vi stærkt anbefale at du tager et kig på Ann-Christine Hellerup Brandts madblog Valdemarsro. Der er nærmest ikke den opskrift du ikke kan finde på alt fra bagværk til nem hverdagsmad. Synes du alligevel ikke at der er nok inspiration at finde, så kan du tage et kig på madbloggen Romanovich og denne guide til at finde opskrifter på engelsk. Der er nemlig en del mere indhold på Engelsk end Dansk tilgængeligt online helt generelt. Forklaringen er enkel, det skyldes blot, at der er flere mennesker i verden der taler Engelsk end Dansk.

Genvej til hjemmelavet mad uden besvær

Er du derimod ikke den store kok kan du prøve at kigge på hvilke måltidskasser der er tilgængelige. Så får du oftest leveret alle ingredienser og opskrifter lige til døren. Der findes et par forskellige på markedet, der differentiere både i pris og indhold. Så uanset om du er veganer, nødeallergiker eller gluten intolerant, så skulle der gerne være en måltidskasse der passer til dit behov. Tit kan man bestille til en uge af gangen, hvilket jo er perfekt til at prøve en måltidskasse af i en ferie, hvor man har ekstra tid til at sætte sig ind i, hvad der er op og ned. Så kan du/I jo altid overveje om en måltidskasse også er en løsning, der kan fungere for din daglige madlavning, når ferien er slut.

Den nemmeste vej til feriemad → Take-Away

Vil du gerne slippe helt for madlavning i din ferie, så kan du ty til at bestille mad udefra. Det kan godt være at Take-Away har lidt et dårligt ry og oftest tænker man nok på en slasket og lidt for fedtet pizza bestilt på Just Eat. Men det behøver take-away slet ikke at være. Der er nemlig flere og flere af de rigtig gode restauranter, der også serverer deres mad som take-away. Nogle gange er rart at få lidt input udefra og vi anbefaler derfor den her guide til take-away i Skandinavien, der har Aarhus, Odense og København på listen. Har du en yndlings restaurant der serverer take-away, som du vil give en anbefaling, så skriv gerne en anbefaling i kommentarsporet herunder.